Europese opslagmarkt zal bijna verdubbelen in 2021

24.03.2021 Jan de Wit

Europese opslagmarkt zal bijna verdubbelen in 2021

Volgens een rapport van de European Association for Storage of Energy (EASE) en Delta-EE zal de Europese markt voor energieopslag in 2021 de wind in de rug krijgen. Dit jaar zal de markt vermoedelijk bijna verdubbelen van 1,7 GWh naar 3,0 GWh ten opzichte van 2020.

"We verwachten om verschillende redenen dat de groei van de sector gaat versnellen. Thuisbatterijen worden steeds toegankelijker, er zijn steeds meer manieren waarop grootschalige batterijen waarde opleveren voor de zakelijke markt, en veel overheden ondersteunen de markt met groene herstelmaatregelen", aldus Jon Ferris, head of energy storage and flexibility bij Delta-EE.

De zakelijke markt voor grootschalige batterijen voor stroomproducenten groeide al in 2020 en zal waarschijnlijk verder groeien in dit jaar. De markt voor thuisbatterijen heeft weliswaar last van de Europese lockdownmaatregelen, maar de verwachting is dat de markt herstelt in 2021. Belangrijke reden is dat significante delen van de Europese herstelprogramma’s naar groene energie technologieën zal gaan.