Friday Energy wint Best Innovation Award Smart Storage

14.04.2022 Joyce Beuken

Friday Energy wint Best Innovation Award Smart Storage

De Friday Battery van Friday Energy gaat met goud naar huis. De prijs werd woensdagavond in ontvangst genomen tijdens vakbeurs Solar Solutions International.

De Friday Battery werd door de jury bekroond als meest innovatieve product op het gebied van smart storage. Middels de software achter het product kunnen verschillende energiemarkten met elkaar worden gecombineerd. Friday Battery voorziet dat er op momenten die hiervoor gunstig zijn energie kan worden terug geleverd of juist gebruikt.

“Met dit unieke systeem is elk bedrijf dat aangesloten is bij Friday Energy zijn eigen energiecentrale”, stellen de winnaars trots. Met de wordt de energie-aansluiting op het bestaande netwerk tevens geoptimaliseerd, waardoor je meer apparatuur kunt aansluiten op je huidige energie-aansluiting. Vele voordelen dus!

Runner ups Smart Storage
De zilveren plak wordt in tweeën gebroken. Zowel de SMPL Box van SMPL Battery als de Wallbox Quasar van Libra Energy zijn op de tweede plaats geëindigd in het juryrapport, meldt jurylid Edwin van Gastel. De Wallbox wordt geprezen om de mogelijkheid om bidirectioneel te laden. De SMPL Box communiceert met elke duurzame opwekker, zelfs biogas, en combineert alle energiemarkten voor slimme bedrijfsvoering.