Gedupeerden failliet zonnepanelenbedrijf komen in actie

04.03.2022 Joyce Beuken

Gedupeerden failliet zonnepanelenbedrijf komen in actie

De gedupeerden van een bankroet verklaard zonnepanelenbedrijf steken de koppen bij elkaar. Duurzaamheidscentrum Nederland werd door de rechtbank failliet verklaard waardoor klanten vrezen hun geld kwijt te zijn. Ze laten het er niet bij zitten, schrijft Omroep Brabant.

“De onderste steen moet boven komen, desnoods schakel ik Alberto Stegeman in”, stelt een anonieme gedupeerde. Er klinkt ook veel onbegrip onder de slachtoffers. "Zonnepanelen zijn momenteel booming business, daar ga je niet zomaar failliet van”, stelt een ander.

Kwijtgeraakte aanbetaling
Duurzaamheidscentrum Nederland liet klanten een aanbetaling doen voor panelen die vervolgens niet gelegd werden. Klanten deden aangifte voor hun kwijtgeraakte aanbetaling.

“Ik ben mijn geld waarschijnlijk definitief kwijt. Ik pleit voor een onderzoek. Er is aangifte gedaan bij de politie. Zonnepanelen zijn populair, dan ga je niet zomaar failliet. In mijn ogen is er een wanbeleid gevoerd bij het bedrijf”, meent een gedupeerde.

Dichte kraan
Martien de Rooij uit Bosschenhoofd betaalde 3.000 euro aan het Brabantse bedrijf. “Ik kan naar ze toe rijden en mijn geld terugeisen, maar de kraan is dicht. Er valt niets meer te halen. Het is niet netjes gegaan. Er zullen flink wat gedupeerden zijn.”

Het incident weerhoudt hem echter niet van het uitvoeren van zijn duurzaamheidsambities. Hij schakelde een ander bedrijf in. “Er moeten toch zonnepanelen komen. Maar het zijn wel hele dure panelen op deze manier.”