Geit in de tuin: Daan van Hulst, Patricia Strauss & Maurice van Rees

06.10.2020 | 't Hoekje Joyce Beuken

Geit in de tuin: Daan van Hulst, Patricia Strauss & Maurice van Rees
Shutterstock

Pas toen een van onze collega's al jaren bij Solar Solutions International had gewerkt, ontdekten wij dat zij een geit in haar kleine Amsterdamse stadstuin had lopen. Dit werd een gevleugelde uitdrukking die betekent: een bijzondere persoonlijke interesse waar je tijdens professioneel contact niet zo snel achter komt. In deze rubriek vragen wij mensen met een nieuwe functie in de solar-wereld wat zij gaan doen... en wat hun geit in de tuin is!


Wie: Daan van Hulst
Waar: 4BLUE
Nieuwe functie: marketingmanager

 “Ik ben in juli begonnen met mijn nieuwe baan bij 4BLUE, als marketingmanager. Ik kwam vanuit de online-wereld, daar ligt ook mijn natuurlijke focus, maar ik doe ook van alles met offline-media. Het is een dynamische mix. Mijn functie bij 4BLUE is heel breed. Dat is ook hetgeen wat me zo heeft aangetrokken. 4BLUE is daarnaast een super leuk en snel groeiend bedrijf, wat mijn baan nog gaver maakt. Hiervoor was ik projectmanager bij een marketingbureau. Daar diende ik veelal als schakel tussen verschillende partijen en personen. Ik heb dan ook een hele brede basis. Eigenlijk weet ik van alles wat, maar van niets echt veel. Jack of all trades, master of none, zoals ze zeggen."

"Ik doe drie dagen in de week aan Braziliaans Jiujitsu. Het lijkt een beetje op judo, maar het is best wel heftig. Je wordt compleet afgemat. Ik vind wel dat het goed werkt tegen stress. Als je ermee bezig bent heb je geen tijd om na te denken over werk. Ik doe al jaren aan Jiujitsu maar telkens een beetje af en aan. Sinds twee jaar ben ik er weer echt goed mee bezig.”


Wie: Patricia Strauss
Waar: KOSTAL
Nieuwe functie: Sales BeNeLux

“Ik ben in mei begonnen bij KOSTAL. Ik ben daar verantwoordelijk voor de sales in de BeNeLux. Ik werk al zo’n 15 jaar in deze branche. Voor mijn gevoel is de Solar-wereld een soort familie. Je komt steeds dezelfde mensen tegen op de Solar Solution Vakbeurs. Het is een moderne en open branche. Voordat ik er werkte kende ik KOSTAL dan ook al heel goed. Vanuit een andere functie heb ik hun producten eerder ingekocht, waardoor ik al langer bekend was met het bedrijf en assortiment. Daarom was ik ook erg blij toen ik gevraagd werd om voor hen te komen werken. Ik ben bijzonder blij met mijn functie, die de sales van de BeNeLux betreft. Ik heb sinds mijn jeugd een sterke verbinding met de BeNeLux. Ik heb in mijn tienerjaren in België gewoond, waar ik op de Europese school zat. Dit verklaart mijn voorliefde voor talen."

"Ik ben gek op reizen. Normaal mag ik dat voor mijn werk ook veel doen wat ik heerlijk vind. Spijtig genoeg kan dat momenteel niet zoveel vanwege Corona, maar gelukkig kan ik dankzij Zoom contact houden met de vele internationale collega’s. Mijn favoriete reisbestemmingen zijn Engeland, Italië en Nederland. Ik vind het fijn om aan de Nederlandse kust te wandelen en ben daar dan ook zo vaak mogelijk. Daarnaast heb ik het ook veel met talen. Ik spreek Duits, Engels, Frans en Nederlands. Ik heb onlangs een cursus Italiaans gedaan die ik in de avond volgde. Zo kan ik als we weer meer mogen reizen met mijn Italiaanse collega’s bij KOSTAL een goed gesprek voeren in hun eigen taal.”


Wie: Maurice van Rees
Waar: Dutch New Energy
Nieuwe functie: Onderzoeker

“Ik werk bij het onderzoeksbureau Dutch New Energy Research. Ik doe onderzoek naar hoe de prijzen voor zonne-energie gaan veranderen door het grote aanbod aan duurzame electriciteit dat jaarlijks geïnstalleerd wordt. Ik zorg ervoor dat alle data gedigitaliseerd wordt, zodat de klant zelf alles op een mooie manier in kan zien. Dit is mijn eerste echte baan. Ik heb een master gevolgd in Natuurkunde, energie & duurzaamheid."

"Ik houd zelf erg van muziek maken. Nu ben ik veel bezig met het maken van elektronische muziek in combinatie met gitaar, basgitaar en keyboard. Eén andere, actuele bijzonderheid over mij is dat ik net Corona heb gehad. Ik heb toen wel thuis doorgewerkt. Het viel nog mee hoe ziek ik was, maar het was wel duidelijk heftiger dan een griepje. Ik ben sinds de lockdown gaan mediteren. Ik heb een kleine woonruimte in Amsterdam. Het mediteren zorgt ervoor dat de muren niet op me af kwamen.”

Ben of ken jij een nieuwe medewerker in de solar-branche? Mail pers@solar365.nl om deel te nemen aan de rubriek.

geit in de tuin

Bedrijvenregister

Agenda

Training: BASIC INSTALLATIETRAINING FLATFIX

Logo Esdec
2 november 2021
13:00 - 16:00
Esdec Innovation Center

Esdec

Lees verder

Training: Solarbus Demotraining

Logo Wattkraft
2 november 2021
Venlo

Wattkraft

Lees verder

Training: ADVANCED INSTALLATIETRAINING

Logo Esdec
3 november 2021
13:00 - 16:00
Esdec Innovation Center

Esdec

Lees verder

Event: De RES op stoom

3 november 2021
09:00 - 18:00
Rijtuigenloods

RES

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu