Geit in de tuin: Mandy Wong, Raffael Bal en Stefan van Doorn

15.12.2020 | 't Hoekje Joyce Beuken

Geit in de tuin: Mandy Wong, Raffael Bal en Stefan van Doorn

Pas toen een van onze collega's al jaren bij Solar Solutions International had gewerkt, ontdekten wij dat zij een geit in haar kleine Amsterdamse stadstuin had lopen. Dit werd een gevleugelde uitdrukking die betekent: een bijzondere persoonlijke interesse waar je tijdens professioneel contact niet zo snel achter komt. In deze rubriek vragen wij mensen met een nieuwe functie in de solar-wereld wat zij gaan doen... en wat hun geit in de tuin is!

Wie: Mandy Wong
Waar: Centrale BTW Teruggave
Wat: Sales 

"Ik heb een lange tijd bij een bank gewerkt waar mijn werkzaamheden onder meer het verstrekken van hypotheken inhield. De bank werd overgenomen en het was mogelijk om mee te verhuizen, maar dan zou ik naar Amersfoort moeten en dat wilde ik niet. Mijn man kreeg een baan aangeboden in Hongkong en dat leek goed samen te vallen met het aflopen van mijn werkzaamheden voor de bank."

"Vorig jaar zijn we teruggekomen. We hebben eerst een moment genomen om alles weer op de rit te krijgen. Toen we onze routine weer onder controle hadden ben ik op zoek gegaan naar een baan. Mijn zus Kristy werkte al langer bij Centrale BTW Teruggave. Op het moment dat ik op zoek ging naar een baan had zij toevallig net iemand nodig. Toen leek het ons beiden wel het proberen waard. Bij Centrale BTW Teruggave begeleid ik klanten van begin tot eind. Ik ben niet gespecialiseerd in een specifieke fase van de proces, maar behoud contact vanaf de aanvraag tot aan de afronding. Het is fijn om bij iedere stap van het proces aanwezig te kunnen zijn, zowel voor mij als voor de klant."

"Ik heb in Hongkong drie jaar lang het leven geproefd van een fulltime moeder. Het was leuk voor even, maar ik ben erachter gekomen dat het niet voor mij is weggelegd. Ik behoud liever een goede balans tussen werk en familie. Ik mis Hongkong meer als een vakantiebestemming dan als een woonplaats. Ik hoef er niet meer te leven, maar het is een goede plek om heen te gaan voor ontspanning. Het is een hectische plaats om te wonen en te werken. Dat zag ik aan mijn man. Hij maakte erg lange dagen. Maar ik voelde het zelf ook. Telkens als ik de deur uitging werd ik opgeslokt in die massa van mensen. Hier kun je de drukte zelf opzoeken als je dat zou willen, maar in Hongkong ontkom je er niet aan. Zelfs even snel een boodschap doen voelt als een hele taak. Als je erheen gaat met het idee dat je er maar twee weken bent is het natuurlijk wat anders. Dat kun je er echt genieten van alles wat het te bieden heeft."

Wie: Raffael Bal
Waar: VDH Solar
Nieuwe Functie: Accountmanager Binnendienst

"Ik ben in november begonnen bij VDH Solar. Binnen VDH Solar ben ik verantwoordelijk voor zowel de Sales als het klantencontact met onze relaties. Ik heb al 7 jaar ervaring met dit soort werkzaamheden. Daarbij heb ik zo’n anderhalf jaar bij een installateur binnen de solarbranche gewerkt wat mij enorm heeft geholpen om, ondanks dat ik er alweer een jaar uit was, snel mijn kennis bij te schaven en terug op niveau te komen. Wat zo fijn is aan de solarbranche is vooral het type mens wat je continu tegenkomt. Niemand binnen de markt is kennisschuw en vooral in zijn geheel leert iedereen elke dag wel wat nieuws van elkaar. Vooral de combinatie van de passie voor verkoop, leergierigheid en liefde voor klantencontact blijkt echt een gouden formule binnen de branche die elke dag weer wordt beloond."

"Mijn voorliefde voor auto’s is inmiddels al bekend bij de meeste collega’s.  Naast dat ik in de zomer regelmatig bij automeetings te vinden ben, heb ik ook nog de hobby backpacken. Daarnaast houd ik van wildkamperen, sporten en lange wandelingen. Sinds de uitbraak van Covid-19 mis ik natuurlijk wel veel leuke dingen. Zoals een avondje tafelen bij het lokale restaurant of de spontane trips die ik met mijn vriendin of vrienden plan. Maar ik verwacht dat we zeer snel dat alles weer mogen voortzetten. Tijd genoeg om te plannen en te fantaseren over wat ik allemaal wil gaan doen als het weer kan!"

Wie: Stefan van Door
Waar: Trina Solar
Wat: Salesmanager Utility

"Sinds 1 december ben ik werkzaam voor Trina Solar om de Utility-tak in Nederland verder te ontwikkelen. Waarom Trina Solar? Trina is wereldmarktleider en heeft mega ambitieuze plannen om hun positie in Europa verder uit te breiden. Daarnaast heeft Trina een geheel Westerse manier van werken, terwijl ze toch een Chinese achtergrond hebben. De organisatie staat als een huis en alles is tot in de puntjes geregeld. Er wordt niet enkel geïnvesteerd in research, maar ook in de medewerkers. Je ziet dan ook dat medewerkers lang bij Trina blijven werken. Dit geeft mij vertrouwen in de organisatie en een prachtige toekomst voor Trina en mij."

"Iets meer over mezelf. Ik ben al vijf jaar werkzaam in de duurzame energie branche. Waarvan de laatste drie in solar werkzaam bij producenten van zonnepanelen. Toch ben ik mijn carrière op een geheel andere plek gestart. Ik heb Public Management gestudeerd, waarbij ik mij dus bezig zou houden met beleidsmatige vraagstukken. Na mijn studie kwam ik er achter dat ik uitdaging miste en graag meer resultaat wilde zien. Dit deed mij besluiten om de commerciële kant op te gaan."

"Mijn resultaatgerichtheid komt ook naar voren in de sport die ik in mijn vrije tijd beoefen. Ik doe aan schietsport en schiet service pistool in competitie. Dit doe ik in groepsverband. We schieten tot 25 meter afstand op draaischijven met een puntentelling. Je kunt het eigenlijk vergelijken met darten, maar dan vanaf een grote afstand. Voor mij is het ontspannend. Dit komt doordat je heel geconcentreerd te werk gaat. En uiteraard leuk om achteraf gezellig bij te kletsen aan de bar onder het genot van een drankje."

stefan van doorn trina solarraffael bal vdh solarmandy wong centrale btw teruggavegeit in de tuin

Bedrijvenregister

Agenda

Training: BASIC INSTALLATIETRAINING FLATFIX

Logo Esdec
2 november 2021
13:00 - 16:00
Esdec Innovation Center

Esdec

Lees verder

Training: Solarbus Demotraining

Logo Wattkraft
2 november 2021
Venlo

Wattkraft

Lees verder

Training: ADVANCED INSTALLATIETRAINING

Logo Esdec
3 november 2021
13:00 - 16:00
Esdec Innovation Center

Esdec

Lees verder

Event: De RES op stoom

3 november 2021
09:00 - 18:00
Rijtuigenloods

RES

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu