Glas-glas van Hanover Solar perfect voor overkappingen

18.08.2021 Simone Tresoor

Glas-glas van Hanover Solar perfect voor overkappingen
Benthem Crouwel Architecten

Tegenwoordig wil de particulier meer zekerheid en kwaliteit wanneer het gaat om PV. “De glas-glaspanelen van Hanover Solar bieden die garantie”, vertelt Antoine Hoeven, Salesmanager EU van het bedrijf.

Niet voor niets zie je ze tegenwoordig overal op de Nederlandse perrons, op bushokjes en in de glastuinbouw. Maar je komt ze ook veel tegen bij particulieren als dak van een serre of carport. Het toepassingsgebied is zeer breed te noemen en het fijne van het systeem is:  je kan het als totaal-dak plaatsen, een dak eronder is niet nodig.

‘Het is een zeer stabiel paneel’
Bij dit systeem kun je de zonnecellen wat verder uit elkaar zetten wat een hogere lichtopbrengst geeft en bij een carport levert de reflectie van de auto eronder ook meer rendement op. Het product heeft een garantie van twaalf jaar en de opbrengst bij glas-glas is na dertig jaar nog 80 procent. Bij ‘gewone’ panelen is dat 25 jaar. Het is een zeer stabiel paneel dat niet gevoelig is voor externe factoren.

“Hanover Solar biedt standaardpanelen en maatwerk”, vertelt de salesmanager. “Wij hebben al onze voorraad gewoon in Nederland staan, dus er zijn korte lijntjes. Daar profiteren onze ruim tachtig Nederlandse klanten en tientallen Europese klanten zeker van. Als ze bestellen staat de levering binnen twee dagen voor de deur, zelfs met de momenteel spannende tijden in verband met het tekort aan zeecontainers. We proberen daar zo goed mogelijk op in te spelen en houden de markt scherp in de gaten. Voorheen had je de panelen vanuit China binnen 25 dagen binnen, tegenwoordig moet je toch al rekening houden met 35 dagen.”

Station Campus Delft wordt het meest energieneutrale station van Nederland
“We zijn met wat heel erg mooie projecten bezig”, vertelt Hoeven. “Zo doen we de perronoverkapping van Station Campus Delft. Dit station moet het eerste energieneutrale station van Nederland worden. Met de perronkap die volledig uit zonnepanelen bestaat zullen onder meer de liften, led-verlichting en kaartautomaten op dit station volledig gaan werken op de opgewekte energie van de innovatieve perronkap.”

Hoeven: “Dit dak is volledig gecertificeerd door Solarif. Zij controleren onze panelen van fabriek tot eindresultaat en hebben dan weer verzekeraars waarbij een dergelijk project direct kan worden verzekerd. Wat de technische details betreft: de panelen zijn 158 cells, 60-310W, 2x4mm glas.

Hanover Solar is exposant op Solar Solutions (Stand C3), de grootste vakbeurs voor zonne-energie in Noordwest-Europa op 28-30 september in de Haarlemmermeer. Tickets bestel je hier.