Groen racen: panelen voorzien kartbaan en 86 huishoudens van stroom

11.06.2021 | Nieuws Jan de Wit

Groen racen: panelen voorzien kartbaan en 86 huishoudens van stroom
Foto: Solarfields

Project ZERO55 is een project van 828 zonnepanelen dat stroom aan 86 huishoudens levert, én aan elektrische karts. ZERO55 is namelijk ook een indoor activity center in Apeldoorn, waar de outdoor E-kartbaan, twee mini-Escape Rooms, Glow Bowlingbanen en een Lasertagruimte profiteren van groene stroom, direct van het eigen dak.

Door te rijden met E-karts en 86 huishoudens te voorzien van hernieuwbare energie bespaart ZERO55 129.103 kilogram CO2 uitstoot per jaar. “De ‘zero’ staat voor ‘zero-energieverbruik’ omdat we duurzaamheid maximaal doorvoeren binnen ons bedrijf”, zo legt ondernemer en oprichter Peter Plantenga uit.

“Het bedrijf is volledig voorzien van LED verlichting, een energy CV én we rijden op E-karts. E-karts zijn een stuk beter voor het milieu, omdat ze geen uitlaatgassen uitstoten. Ik ben erg blij dat wij nu onze eigen energie opwekken en de e-karts hierop kunnen rijden. Daarnaast draag ik mijn steentje bij aan de energietransitie.”

Dakverhuur
ZERO55 is in beheer van Accres dat het vastgoed en dienstverlening van onder andere de recreatie exploiteert en beheert voor de gemeente Apeldoorn. Voor de realisatie van zijn zonnedak besloot Plantenga zijn dak te verhuren aan een investeerder, dat werd Solarfields.

“Bij Solarfields is er de mogelijkheid om je dak te verhuren of om zelf eigenaar te worden van het zonnedak. Dit laatste levert meer rendement, maar dat betekent ook dat je zelf moet investeren. Wij hebben gekozen voor de verhuur van ons dak.”

Ook Alexander Harssema, medeoprichter van Solarfields, is blij dat de E-kartbaan gelukt is. “Een heel mooi project waar wij erg trots op zijn. Een indoor kartbaan, stukje outdoor, waar ze met elektrische karts rijden. Dat is natuurlijk een hele mooie toepassing om daar vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Samen zorgen we ervoor dat er zoveel mogelijk duurzame energie gerealiseerd gaat worden.”

ZERO55E-kartingsolarfieldszonnepanelenHernieuwbare energieenergietransitie

Bedrijvenregister

Agenda

Training: SC Academy

Logo Solarclarity
12 april 2021 - 3 januari 2025
n.v.t.
Online of Weesp

Solarclarity

Lees verder

Webinar: De Benelux PV markt en Sharp Energy Solutions Europa rol hier in.

Logo SHARP Electronics
11 mei 2021 - 3 oktober 2021
Slechts gedurende beperkte tijd beschikbaar. 
Online

SHARP Electronics

Lees verder

Webinar: SolarEdge - Introductie 3-fase omvormer voor korte strings

Logo SolarEdge Technologies (Holland) B.V.
18 juni 2021
10:00-11:00

SolarEdge Technologies (Holland) B.V.

Lees verder

Webinar: Esdec Calculator

Logo Esdec
22 juni 2021
16:00 - 17:00
Online

Esdec

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu