Groendus en HyET Solar werken samen aan innovatieve zonnefolie

25.04.2023 Jan de Wit

Groendus en HyET Solar werken samen aan innovatieve zonnefolie
©Groendus

Groendus en HyET Solar gaan samenwerken aan het ontwikkelen van oprolbare zonnefolie voor bedrijfsdaken, dat meldt Groendus. De HyET-zonnecellen zijn extreem lichtgewicht en flexibel en zijn daardoor een oplossing voor zwakkere dakconstructies die standaard zonnepanelen niet kunnen dragen.

Groendus en HyET Solar hebben een exclusieve samenwerking getekend voor de ontwikkeling van zonnefolieprojecten. Door de opbrengst van de zonnefolie te koppelen aan Groendus opslag, energiesturing en de Energiemarktplaats zouden bedrijven hun eigen energieverbruik moeten kunnen vergroenen.

"Onze samenwerking met Groendus is een belangrijke stap in de Nederlandse energietransitie" zegt Rombout Swanborn, CEO van HyET Solar. "We zijn ervan overtuigd dat de combinatie van onze innovatieve zonnefolie en Groendus' expertise in gefinancierde installatie de weg vrijmaakt voor bedrijven om hun dakoppervlakken om te zetten in groene energiebronnen."

De CO2-voetafdruk per wattpiek van de HyET-zonnefolie is tot wel 80 procent kleiner dan van standaard zonnepanelen. En de folie bestaat voor 99 procent uit recyclebaar plastic, waardoor er geen glas, aluminium en silicium van buiten Europa nodig is.

"We zijn heel blij met deze samenwerking met HyET Solar. Het is een mooie manier om deze Nederlandse innovatie te kunnen laten groeien" zegt René Raaijmakers, directeur van Groendus. "Lang niet alle bedrijven hebben een geschikt dak voor traditionele zonnepanelen. Met HyET kunnen we ook deze bedrijven helpen om hun energieverbruik te verduurzamen en tegelijkertijd hun energiekosten te verlagen."