Holland Solar publiceert brochure om samenhang zonneparken en ecologie te bevorderen

21.04.2022 | Nieuws Jan de Wit

Holland Solar publiceert brochure om samenhang zonneparken en ecologie te bevorderen

Om de ecologische inpassing van zonneparken op een concrete manier beeldend te maken heeft Holland Solar de brochure Zo dragen zonneparken bij aan de ecologie van Nederland ontwikkeld. In de brochure staan voorbeelden van verschillende zonneparken in Nederland die meerwaarde opleveren voor insecten, de bodem, vogels en kleine zoogdieren.

Door zonneparken goed te ontwerpen en beheren kan de biodiversiteit flinke sprongen vooruit maken. Dit vraagt van initiatiefnemers een afweging van hun ontwerp en beheermethoden.

Alle leden van Holland Solar die zonneparken ontwikkelen, hebben – door de gedragscode Zon op Land te onderschrijven – op het gebied van ecologie toegezegd om de ecologische waarde van het gebied waar zij een zonnepark ontwikkelen te verhogen ten opzichte van de oude situatie voordat het zonnepark er was.

Holland Solar zegt te merken dat er zorgen in de samenleving spelen over zonneparken op land. Om deze serieus te beantwoorden is destijds de gedragscode Zon op Land ontwikkeld met maatschappelijke partners zoals Greenpeace, Milieudefensie, Natuur & Milieu, de Natuur en Milieufederaties, Natuurmonumenten, en de Vogelbescherming.

Deze gedragscode focust zich op omgevingsparticipatie, landschappelijke inpassing en de ecologische inpassing van zonneparken. De nieuwe brochure biedt een selectie van goede voorbeelden die hieruit zijn ontstaan.

Holland Solargedragscodezon op landZo dragen zonneparken bij aan de ecologie van Nederlandzonneparkenecologieenergietransitie

Bedrijvenregister

Agenda

Training: SolarEdge | Commercial Designer Training

Logo SolarEdge Technologies (Holland) B.V.
2 september 2022
09:00 - 12:30
Vianen

SolarEdge Technologies (Holland) B.V.

Lees verder

Webinar: Aan de Slag met Opslag - Laad uw kennis op over thuisbatterijen

Logo SMA
5 september 2022
09:30
Online

SMA

Lees verder

Webinar: Vlotter werken met Sunny Design

Logo SMA
6 september 2022
09:30
Online

SMA

Lees verder

Webinar: De nieuwe Sunny Tripower Smart Energy Hybride omvormer

Logo SMA
6 september 2022
09:30
Online

SMA

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu