Hyundai en We Drive Solar introduceren bidirectioneel laadbare deel-EV

11.02.2022 | Nieuws Joyce Beuken

Hyundai en We Drive Solar introduceren bidirectioneel laadbare deel-EV
©Hyundai

Na succesvolle introducties in het Verenigd Koninkrijk en Spanje, brengt Hyundai Motor het mobiliteitsmerk Mocean nu ook naar Nederland. Het bedrijf lanceert een project met bidirectioneel laadbare deel-EV voor de bewoners van een nieuwbouwwijk in Utrecht. Het proefproject zal worden uitgevoerd door Hyundai in samenwerking met de lokale partner We Drive Solar.

Net als in veel andere landen zijn veel Nederlandse steden dichtbevolkt met auto's en kampen ze met een tekort aan openbare parkeerplaatsen en een dure parkeerinfrastructuur.  Alternatieve mobiliteitsoplossingen zijn de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden voor binnenstedelijke buurten. De Nederlanders lopen ook voorop in de trend van duurzame vastgoedontwikkeling, waarbij wordt gestreefd naar een verlaging van de CO2-niveaus in overeenstemming met het Klimaatakkoord van Parijs.

Leidsche Rijn
Als gevolg van deze factoren zijn alternatieve mobiliteitsoplossingen de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden voor binnenstedelijke buurten. Om in te spelen op deze lokale behoefte start Hyundai nu een proefproject voor autodelen in de Nederlandse stad Utrecht ten behoeve van de bewoners van een nieuwbouwwijk in de wijk Leidsche Rijn.

Het autodeelprogramma zal worden uitgevoerd onder Hyundai's wereldwijde mobility-as-a-service merk Mocean, in samenwerking met We Drive Solar, een lokale toonaangevende partner die oplossingen integreert voor mobiliteit en energiesystemen voor de toekomst. Beide bedrijven zijn van plan om op langere termijn samen te werken en de regeling de komende jaren uit te breiden naar meer woonwijken in Utrecht, maar ook naar andere steden in Nederland.

Het bijzondere aan de Hyundai IONIQ 5 is dat hij bidirectioneel laadbaar is. Hij kan dus op- én ontladen via een laadpaal en zo bijdragen aan het voorkomen van onbalans op het elektriciteitsnet.

Lees ook: Utrecht vangt piekbelasting af met bidirectioneel laadbare EV’s van We Drive Solar

Waarde voor gemeenschap
De proefwijk telt 125 appartementen. Om aan de collectieve behoeften van de bewoners van het complex te voldoen, zal Hyundai zijn bekroonde volledig elektrische middelgrote CUV, de IONIQ 5, ter beschikking stellen. Dit zorgt er volgens Hyundai voor dat het bedrijf niet alleen helpt de "stedelijke congestie te verminderen, maar ook waarde toevoegt aan de gemeenschap door hen te voorzien van een exclusief voertuig dat via een mobiele app kan worden gereserveerd".

Upgrade
Het proefproject zal werken op abonnementsbasis. Elke woning binnen het woonproject krijgt een gratis IONIQ 5 proefpakket van vijf uur per maand, dat op elk moment binnen een periode van drie jaar kan worden geactiveerd. Bij activering kunnen deze vijf uur worden verdeeld over meerdere ritten en zijn geldig binnen hetzelfde kwartaal. Inwoners die deelnemen aan de regeling en hun gebruik willen uitbreiden boven het aanvullende pakket, kunnen upgraden naar een betaald abonnementsmodel.

hyundaimoceandeelautoutrechtpilotproefwijkwe drive solarbidirectioneel ladenelektrische mobiliteitelektrische deelmobiliteit

Bedrijvenregister

Agenda

Training: Esdec Basis Installatietraining ClickFit EVO

Logo Esdec
6 juli 2022
13:00 - 16:00
Esdec Innovation Center

Esdec

Lees verder

Training: SAJ Roadshow - editie Roosendaal

Logo SolarToday
7 juli 2022
15.00 - 17.00 uur
SolarToday kenniscentrum Roosendaal

SolarToday

Lees verder

Webinar: Esdec ClickFit EVO montagesystemen

Logo Esdec
12 juli 2022
11:00 - 12:00
Online

Esdec

Lees verder

Training: Esdec Basis Installatietraining FlatFix

Logo Esdec
12 juli 2022
13:00 - 16:00
Esdec Innovation Center

Esdec

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu