Is de Squad een micro-auto of een brommer met een dak?

17.05.2022 | Nieuws Simone Tresoor

Is de Squad een micro-auto of een brommer met een dak?
Squad Mobility

Startup Squad Mobility heeft een mini elektrische stadsauto die zichzelf kan opladen met zonne-energie onthuld. Om rijden op zon voor iedereen betaalbaar te maken is de micro-auto vanaf 7.500 euro te koop. Wil je hem met deuren dan komt er 1.000 euro bij, volgens RTL Nieuws.

Robert Hoevers en medeoprichter Chris Klok zijn ex-medewerkers van Lightyear, het Brabantse bedrijf dat grote zonne-auto's ontwikkelt. De Squad is officieel een licht elektrisch voertuig, dat maximaal 45 km per uur rijdt. Dat betekent ook dat je hem met je brommerrijbewijs vanaf 16 jaar mag besturen.  

Voor de jongeren- en ouderenmarkt
Buiten de jongerenmarkt is de Squad ook zeer interessant voor ouderen als de tijd is aangebroken dat men geen gewoon rijbewijs meer heeft. Het bedrijf vindt de auto te cool om vergeleken te worden met de bekende brommobiel. Hoevers: "Een brommobiel heeft geen fijne uitstraling. Het is geen vervoermiddel waar je trots mee naar buiten treedt. Het is meer een functioneel hulpmiddel. Dat is jammer. We willen de micro-auto neerzetten als een cool product."

Parkeren is overigens een eitje. De Squad neemt maar 2,4 vierkante meter in en je kunt hem ook dwars inparkeren. “En je kunt zelfs drie Squads op één parkeerplaats parkeren", zegt Hoevers. Het zonnepaneel op het dak zorgt voor een actieradius tot 20 kilometer op zonnige dagen. De draagbare batterijen, via een stopcontact op te laden, zorgen voor 100 kilometer bereik. "In dit type auto leggen mensen gemiddeld zo'n 12 kilometer per dag af. Dus in die zin is de 20 kilometer op zonne-energie significant", aldus Hoevers. 

Ook voor lange mensen en bagage
Ook lange mensen kunnen overigens prima in de mini-auto en er is ruimte voor bagage. Qua prijs zijn de kleine elektrische stadsautootjes Citroën Ami en de Opel Rocks-e wel concurrenten, al rijden die niet op zonne-energie. De Squad zou ook prima geschikt zijn om in te zetten als deelauto, omdat de auto verwisselbare accu's heeft en voertuiggegevens op afstand zijn uit te lezen.

De Squad kan vanaf vandaag gepre-ordered worden. Dit is nog een prototype. Voordat hij in productie gaat, zullen er nog wat zaken veranderen. De productie van de Squads gebeurt in India en de onderdelen komen uit China. De eindassemblage gebeurt wel in Europa.

SquadmicroautoSquad mobility

Bedrijvenregister

Agenda

Training: SolarEdge | Commercial Designer Training

Logo SolarEdge Technologies (Holland) B.V.
2 september 2022
09:00 - 12:30
Vianen

SolarEdge Technologies (Holland) B.V.

Lees verder

Webinar: Aan de Slag met Opslag - Laad uw kennis op over thuisbatterijen

Logo SMA
5 september 2022
09:30
Online

SMA

Lees verder

Webinar: Vlotter werken met Sunny Design

Logo SMA
6 september 2022
09:30
Online

SMA

Lees verder

Webinar: De nieuwe Sunny Tripower Smart Energy Hybride omvormer

Logo SMA
6 september 2022
09:30
Online

SMA

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu