Kleine daling aanvraag ISDE-subsidie 2021

13.07.2021 Joyce Beuken

Kleine daling aanvraag ISDE-subsidie 2021

Werd er vorig jaar in de eerste helft van het jaar nog voor 41,7 miljoen euro aan subsidie aangevraagd, dit jaar werd er tot nu toe voor 38,8 miljoen euro ingediend via de ISDE-regeling. Ten opzichte van de eerste helft van 2020 is dit een daling van 7 procent, dat meldt Solar Magazine.

Het overgrote deel van de aangevraagde subsidies is bedoeld voor isolatie. Maar liefst 52,2 procent van de subsidies gaan naar het vullen van kieren en gaten om zo de warmte binnen te kunnen houden. In totaal kan er dit jaar 124 miljoen euro aan worden gevraagd voor investeringen in duurzame energie.

Warmtepomp neemt af
Tot nu toe is er in totaal 1,6 miljoen euro aangevraagd voor de aanschaf van een zonneboiler. Vorig jaar werd er in de eerste zes maanden van het jaar het driedubbele aangevraagd voor dit systeem.

Ook de populariteit van warmtepompen is flink teruggelopen. Het aandeel van dit systeem binnen de aanvragen daalde van 78 procent naar 43,8 procent in de eerste helft van het jaar.

93.3 procent panelen
Voor windmolens en zonnepanelen is apart budget beschikbaar gesteld, maar hier wordt nog nauwelijks gebruik van gemaakt. Er is na zes maanden nog 85 procent van het budget over. Zonnepanelen waren goed voor 93,3 procent van de aanvragen.