Liander opent online SDE++- loket

31.05.2022 Jan de Wit

Liander opent online SDE++- loket
©Liander

Vanaf 28 juni 2022 kunnen producenten van duurzame energie weer SDE++ aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Hiervoor is een transportindicatie van de netbeheerder nodig, daarom heeft Liander zijn online loket weer geopend waar ondernemers in Friesland, Flevoland, Gelderland, Noord-Holland en een deel van Zuid-Holland een aanvraag kunnen doen.

Liander geeft alleen transportindicaties af voor gebieden waar op het moment van aanvraag voldoende ruimte op het elektriciteitsnet is. De verklaring biedt echter geen garantie dat het aangevraagde vermogen in de toekomst beschikbaar is.

Over de aanvraag van de transportindicatie, de toekenning van de subsidie en de opdrachtverstrekking aan Liander gaat een behoorlijke periode. Hierdoor kunnen in de tussentijd nieuwe projecten zijn gerealiseerd, waardoor het net alsnog vol kan zijn.

Liander adviseert producenten om ná het verkrijgen van de subsidie eerst de benodigde netcapaciteit te contracteren voordat er investeringen worden gedaan.

De SDE++ regeling 2022 opent 28 juni en sluit 6 oktober. In totaal wordt er 13 miljard euro aan subsidie beschikbaar gesteld voor verschillende technieken. RVO biedt meer informatie op haar website.