Ministerie van Defensie neemt zijn eerste waterstofauto's in gebruik

30.06.2022 | Nieuws Kenneth Nwosu

Ministerie van Defensie neemt zijn eerste waterstofauto
©Ministerie van Defensie

Het ministerie van Defensie heeft deze week zijn eerste negen op waterstof rijdende auto’s in gebruik genomen. De komende maanden moet dit worden uitgebreid naar 33. 

De voertuigen moeten bijdragen aan de doelstellingen om in 2030 uitstootvrij te rijden. Brede inzet van de voertuigen moet bovendien de kennis over het gebruik van waterstofvoertuigen vergroten. 

Waterstof
Waterstof kan een belangrijke rol spelen in de transitie van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare brandstoffen. Daarin moet wel de juiste rol gevonden worden. In de omzetting van elektriciteit naar waterstof gaat een deel van de energie verloren en vervolgens ook in de omzetting terug naar elektriciteit. Waterstof, met name in vloeibare vorm, heeft echter een zeer hoge energiedichtheid.

Grote hoeveelheden energie opslaan in de vorm van waterstof kan dan ook uitkomst bieden wanneer het stroomnet en batterijen niet in staat zijn alle groen opgewekte energie op te slaan. Dan moeten er wel voertuigen zijn die op (elektriciteit uit) waterstof kunnen rijden en een infrastructuur die hierop is ingericht. Momenteel zijn er maar vijftien stations in Nederland waar de brandstof getankt kan worden. 

Diverse legereenheden zouden vragen om de waterstofauto’s na eerder opgedane ervaringen. Door brede inzet kan er nu meer kennis worden opgedaan over het gebruik, maar ook het onderhoud van de voertuigen. Deze ervaring kan helpen in de afweging tussen voertuigen met een batterijen of een tank met waterstof.

defensiewaterstofauto

Bedrijvenregister

Agenda

Event: SVOLT ENERGY & BLUESUN SOLAR 1GWH STRAGETIC PARTNERSHIP AGREEMENT

1 oktober 2022 - 1 mei 2023
2020-10-01 00:00:00

Bluesun

Lees verder

Webinar: Introductie tot Solar Monkey

25 oktober 2022 - 30 april 2023

Solar Monkey

Lees verder

Event: Warmly Celebrate The Successful Maiden Voyage Of Bluesun Vessal

17 november 2022 - 8 juni 2023

Bluesun

Lees verder

Webinar: SolarEdge | Haal het maximale uit het SolarEdge monitoring platform

1 februari 2023
11:00

SolarEdge Technologies (Holland) B.V.

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu