Nationaal programma RES lanceert De wereld van B

05.11.2021 Joyce Beuken

Nationaal programma RES lanceert De wereld van B

Tijdens het RES-congres, dat woensdag 3 november plaatsvond in Amersfoort, heeft het Nationaal programma RES, samen met Arash Aazami en Paul Dalebout van Unify.energy, het platform en netwerk De wereld van B gelanceerd.

De wereld van B ontleent zijn naam aan het inzicht dat je in een transitie de overgang van de wereld van vandaag (A) naar de wereld van morgen (B) alleen kunt maken volgens de principes van de wereld van morgen, dus uitgaand van B. In de energietransitie laten we fossiele energie uit een paar centrale bronnen, zoals kolencentrales (A), los. We maken de overstap op duurzame energie uit heel veel decentrale opwekkingsinstallaties, zoals windmolens en zonnepanelen (B).

Lees ook: RES-congres groot succes

Meer en meer energie wordt lokaal opgewekt uit zon en wind, maar die energie wordt nog steeds door het hele land getransporteerd. De wereld van B maakt de principes van decentrale, duurzame energie beter behapbaar.

Nationaal programma RES nodigt iedereen met een passie voor duurzame energie uit om mee te denken over onze energievoorziening van morgen. Via www.dewereldvanb.nl kun je zien hoe je je steentje kunt bijdragen.