Nieuw in de sector: De 100e medewerker van Esdec

04.05.2021 | 't Hoekje Joyce Beuken

Nieuw in de sector: De 100e medewerker van Esdec

De solarsector groeit met de dag, en zo ook het aantal medewerkers. In deze rubriek maken we kennis met nieuwe medewerkers van verschillende bedrijven uit de branche. Wie zijn ze en wat houdt ze bezig? Hoe zijn ze hier terechtgekomen en hoe bevalt die snelgroeiende sector hen?

Ditmaal stellen we slechts één nieuwe medewerker voor en geven we hem en zijn nieuwe werkgever een uitgebreid podium: Fabian Overweg is namelijk de 100e medewerker bij Esdec! Overweg vertelt meer over zijn loopbaan en ambities. Daarnaast deelt communicatiemanager Thijs Smudde meer over de exponentiële groei die het bedrijf doormaakt.

Wie: Fabian Overweg
Wat: Dynamics Application manager
Waar: Esdec

“Ik ben opgeleid en mijn carrière begonnen als verpleegkundige in psychiatrie. Na een aantal jaar met veel plezier te hebben gewerkt in de zorg heb ik de switch gemaakt naar farmaceutische industrie: als warehouse manager was ik verantwoordelijk voor de logistieke processen. Hier ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met ERP systemen (AX 2012, de voorloper van Dynamics) en na een succesvolle implementatie ben ik door het moederbedrijf gevraagd om voor hen te komen werken als consultant. In deze rol heb ik verschillende projecten gedaan in het binnen- en buitenland. 3 jaar geleden is daar de focus verlegd naar Dynamics als Global Solution Architect voor de verschillende Microsoft platformen.”

“Daarna heb ik een switch gemaakt om voor een Microsoft-partner te gaan werken en verschillende klanten te helpen bij hun Dynamics projecten (Dynamikcs is een lijn van enterprise resource planning- (ERP) en customer relationship management (CRM)-applicaties die ontwikkeld is door Microsoft). Afgelopen februari ben ik trotse vader geworden van een prachtige dochter, hierdoor werd het reizen lastiger en kwam Esdec op mijn pad. En na een heel prettig gesprek, waarin alle aspecten van Esdec mij aanspraken , heb ik de keuze gemaakt om voor Esdec te komen werken.”

“Ik word bij Esdec verantwoordelijk voor het verschillende Microsoft platformen (Finance and Operations / Customer Engagement / Power BI). Door middel van verder optimaliseren van het gebruik van de verschillende applicaties binnen Esdec hopen we de klanten nog beter en sneller van de dienst te kunnen zijn, vooral op gebied van orderverwerking, distributie en services. Ik zie de Solar sector als een belangrijke speler in het leveren van een bijdrage aan de verduurzaming van energie en maatschappij. En ben heel blij dat ik hiervan onderdeel mag uitmaken.”

Groei
Smudde spreekt vol lof over de mijlpaal: “Fabian Overweg is begin April als 100e medewerker verwelkomd bij Esdec. Een enorme groei, als je bedenkt dat Esdec in 2015 nog maar 10 medewerkers had en nu alweer de 100e verwelkomt. En die groei blijft doorgaan, qua omzet, marktaandeel en qua personeelsbestand. Niet alleen in Nederland maar ook in andere Europese landen waar Esdec actief is of actief gaat worden. In onze familie zijn we altijd op zoek naar nieuw talent of gedegen ervaring in sales, research & development, logistiek, marketing, project energineering, finance, HR of IT: Werken Bij Esdec - Bekijk Onze Vacatures - Solliciteer Direct!”

Esdecnieuwnieuwe baanmedewerkers

Bedrijvenregister

Agenda

Training: SC Academy

Logo Solarclarity
12 april 2021 - 3 januari 2025
n.v.t.
Online of Weesp

Solarclarity

Lees verder

Webinar: De Benelux PV markt en Sharp Energy Solutions Europa rol hier in.

Logo SHARP Electronics
11 mei 2021 - 3 oktober 2021
Slechts gedurende beperkte tijd beschikbaar. 
Online

SHARP Electronics

Lees verder

Webinar: Innovative ways to determine degradation modes and mechanisms in thin-film solar modules

17 mei 2021
09:00 - 10:00
online

Solliance

Lees verder

Webinar: Esdec Basic Installatietraining

Logo Esdec
18 mei 2021
10:00 - 11:00
Online

Esdec

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu