Nieuwe slimme PVT-fabriek in Emmen

02.02.2022 Simone Tresoor

Nieuwe slimme PVT-fabriek in Emmen

Afgelopen maand heeft Triple Solar de productie van de PVT-panelen voor bestaande bouw en nieuwbouw verhuisd naar Technologies Added in Emmen. De nieuwe productieruimte is hiermee gevestigd in de eerste smart factory van Nederland.

In de fabriek kunnen gelijkgezinde bedrijven samen onder één dak produceren. Het werkt als het hebben van een eigen fabriek, maar is georganiseerd als een shared  facility dankzij een uniek, flexibel assemblageconcept.

Robots zorgen voor snelheid en kwaliteit
Cees Mager, CEO van Triple Solar: “De oude productielocatie was te klein geworden voor de nu meer dan 20.000 vierkante meter PVT-panelen die jaarlijks hun weg vinden naar partners in heel Europa. En dit aantal groeit.  Door deze groeiende aantallen is het nu het juiste tijdstip om te kiezen voor high-tech automatisering en robotisering in ons productieproces.”

Mager vervolgt: “Door slimmer te produceren en met de daarbij behorende data om te gaan, beperken we de verspilling van grondstoffen tot een minimum. Daarnaast zorgen de robots voor snelheid en kwaliteit. Zo zijn we in staat om het productieproces sneller, betaalbaarder én duurzamer te maken.” 

Uitwijken naar lagelonenlanden hoeft niet meer
Joris Bisschop, managing director van Technologies Added: "Dit duurzame product past perfect bij onze missie. Wij willen met Technologies Added een thuisbasis bieden voor de nieuwe generatie maakbedrijven die de regie in eigen hand willen houden zonder te hoeven investeren in een eigen fabriek.”

Hij vervolgt: “Het is de ideale oplossing voor de maakindustrie in het industrie 4.0-tijdperk. Zeker voor het innovatieve MKB en voor start-ups en scale-ups. Door bedrijven op één locatie te combineren, ontstaat er een basis om geavanceerde industrie 4.0-oplossingen in te zetten. Uitwijken naar lagelonenlanden hoeft hiermee ook niet meer. Het is altijd beter om dicht op de markt te produceren, ook voor je ecologische footprint.”