Noorse REC Group overgenomen

13.10.2021 | Nieuws Simone Tresoor

Noorse REC Group overgenomen

REC Group, een internationaal zonne-energiebedrijf met het hoofdkantoor in Noorwegen, kondigde deze week aan dat Reliance New Energy Solar Limited, een volledige dochteronderneming van Reliance Industries Limited uit India, 100 procent van de aandelen heeft overgenomen.

Het bedrijf van miljardair Mukesh Ambani, is actief in onder meer de olie-, energie-, technologie- en telecomsector. REC verwelkomt het besluit omdat dit een aanzienlijke versnelling van de uitbreidingsplannen van het bedrijf mogelijk zal maken.

Schaalvergroting
In zijn 25-jarige geschiedenis heeft REC consequent nieuwe normen gesteld en tal van innovaties geïntroduceerd in de PV-industrie. Deze deal past dan ook goed bij de twee sterke merken met grote ambities om de energietransitie te versnellen voor een schonere toekomst.

De productiecapaciteit van REC heeft het bedrijf beperkt in het bedienen van meer klanten in meer markten die om zijn geavanceerde producten vragen. Met deze nieuwe eigenaar kan REC snel zijn schaal vergroten en het groeiende klantenbestand en eindgebruikers beter bedienen.

Groeien naar 10 gigawatt per jaar
Het plan is dat REC, met Reliance's financiële kracht en toewijding aan zonne-energie, binnen de komende twee tot drie jaar zal groeien tot meer dan 5 gigawatt aan capaciteit in Singapore, Europa en de VS. In India is Reliance van plan om REC’s technologie te gebruiken in zijn gigafabriek – voor de productie van silicium in PV-panelen. Hiermee moet de productie van 4 gigawatt per jaar en uiteindelijk groeien tot 10 gigawatt per jaar.

"De combinatie van hoogrenderende zonnepanelen en schaalvoordelen stelt consumenten in meer markten over de hele wereld in staat om toegang te krijgen tot de premium zonnepanelen van REC en te profiteren van zeer concurrerende elektriciteitskosten per kWh, terwijl de koolstofemissies actief verminderen", meldt het bedrijf.

overnameREC GroupReliance Industries Limitedindianoorwegenzonnepanelen

Bedrijvenregister

Agenda

Training: BASIC INSTALLATIETRAINING FLATFIX

Logo Esdec
2 november 2021
13:00 - 16:00
Esdec Innovation Center

Esdec

Lees verder

Training: Solarbus Demotraining

Logo Wattkraft
2 november 2021
Venlo

Wattkraft

Lees verder

Training: ADVANCED INSTALLATIETRAINING

Logo Esdec
3 november 2021
13:00 - 16:00
Esdec Innovation Center

Esdec

Lees verder

Event: De RES op stoom

3 november 2021
09:00 - 18:00
Rijtuigenloods

RES

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu