Nu ook een branchevereniging voor waterstof: NLHydrogen

26.05.2023 Jan de Wit

Nu ook een branchevereniging voor waterstof: NLHydrogen
©NLHydrogen

De nieuwe branchevereniging voor waterstof genaamd NLHydrogen is donderdag 25 mei in het Museum voor Beeld en Geluid in Den Haag gepresenteerd. Directeur Alice Krekt en Rob Jetten, minister voor Klimaat en Energie, onthulden er de naam en het logo. NLHydrogen wil bedrijven uit de hele waterstofketen vertegenwoordig, zowel de producenten als de afnemers.

Als semi-opvolger van het informele H2-Platform zal NLHydrogen zich opstellen als de branchevereniging voor bedrijven die met waterstof werken in Nederland. De vereniging heeft leden die actief zijn in de productie, import, transport, gebruik en opslag van waterstof, inclusief de gerelateerde maakindustrie.

“Ik heb grote verwachtingen van wat de brancheorganisatie kan betekenen voor het behalen van onze klimaatdoelen en het versnellen van de energietransitie”, aldus minister Jetten.

“Waterstof speelt een essentiële rol in de verduurzaming van Nederland en is noodzakelijk bij het verduurzamen van de industrie en het zware transport. Goed dat al deze bedrijven nu de handen ineen slaan en samenwerken aan de snelle ontwikkeling van de Nederlandse waterstof-economie.”