Ook Jumbo gaat snellaadpunten uitrollen bij winkels

31.03.2022 Jan de Wit

Ook Jumbo gaat snellaadpunten uitrollen bij winkels
©PowerGo

Nadat Albert Heijn vorige maand aankondigde in samenwerking met Eneco laadpunten bij haar winkels te gaan plaatsen, gaan Jumbo en PowerGo, dochteronderneming van PowerField, dit nu doen bij winkels in Nederland en België en bij La Place restaurants. Dit jaar komen er ongeveer 150 landpunten.

PowerGo gaat de palen met aansluitingen voor minimaal twee elektrische auto’s door heel Nederland en België plaatsen. De oplaadtijd is volgens Jumbo en PowerGo precies gelijk aan de gemiddelde tijd die de klant in de Jumbo winkel verblijft.

"Om de duurzaamheidsambities te halen zijn de komende jaren veel snelladers nodig voor het groeiend aantal elektrische auto's. Samen met Jumbo zetten we een grote stap richting een landelijk dekkend netwerk. Het gaat om duurzaam opgewekte stroom die bovendien volledig afkomstig is van Nederlandse zonne-energie”, zegt Jean-Louis Bertholet, CEO van PowerGo.

Jumbo zegt het vanzelfsprekend te vinden om hieraan een bijdrage te leveren. “Wij zetten continu stappen om onze bedrijfsvoering en gebouwen verder te verduurzamen en zien het als een verantwoordelijkheid om onze CO2-uitstoot te verminderen. Met het aanbieden van laadfaciliteiten dragen we bij aan het toegankelijker maken van elektrisch rijden”, aldus Douwe Snel, directeur Franchise & Real Estate bij Jumbo.