Ook Jumbo gaat snellaadpunten uitrollen bij winkels

31.03.2022 | Nieuws Jan de Wit

Ook Jumbo gaat snellaadpunten uitrollen bij winkels
©PowerGo

Nadat Albert Heijn vorige maand aankondigde in samenwerking met Eneco laadpunten bij haar winkels te gaan plaatsen, gaan Jumbo en PowerGo, dochteronderneming van PowerField, dit nu doen bij winkels in Nederland en België en bij La Place restaurants. Dit jaar komen er ongeveer 150 landpunten.

PowerGo gaat de palen met aansluitingen voor minimaal twee elektrische auto’s door heel Nederland en België plaatsen. De oplaadtijd is volgens Jumbo en PowerGo precies gelijk aan de gemiddelde tijd die de klant in de Jumbo winkel verblijft.

"Om de duurzaamheidsambities te halen zijn de komende jaren veel snelladers nodig voor het groeiend aantal elektrische auto's. Samen met Jumbo zetten we een grote stap richting een landelijk dekkend netwerk. Het gaat om duurzaam opgewekte stroom die bovendien volledig afkomstig is van Nederlandse zonne-energie”, zegt Jean-Louis Bertholet, CEO van PowerGo.

Jumbo zegt het vanzelfsprekend te vinden om hieraan een bijdrage te leveren. “Wij zetten continu stappen om onze bedrijfsvoering en gebouwen verder te verduurzamen en zien het als een verantwoordelijkheid om onze CO2-uitstoot te verminderen. Met het aanbieden van laadfaciliteiten dragen we bij aan het toegankelijker maken van elektrisch rijden”, aldus Douwe Snel, directeur Franchise & Real Estate bij Jumbo.

JumboJumbo supermarktenDouwe SnelPowerGoJean-Louis Bertholetlaadpalenoplaadpuntenelektrische autoelektrische mobiliteitenergietransitie

Bedrijvenregister

Agenda

Webinar: Sungrow EV-Solutions (English)

Logo SUNGROW
1 juni 2023
15:00

SUNGROW

Lees verder

Training: Esdec Basis Installatietraining FlatFix

Logo Esdec
6 juni 2023
13:00 - 16:00
Esdec Innovation Center

Esdec

Lees verder

Webinar: Sungrow Expert Training: Commercial portfolio - optimise your projects (English)

Logo SUNGROW
7 juni 2023
15:00

SUNGROW

Lees verder

Event: Feestelijke opening nieuwe vestiging van groothandel SolarToday in Beernem

Logo SolarToday
8 juni 2023
14:00
Nijverheidstraat 7A, Beernem

SolarToday

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de zonne-energiesector?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Abonneer nu