RVO opent drie regelingen die klimaatdoelen dichterbij moeten halen

04.04.2022 Joyce Beuken

RVO opent drie regelingen die klimaatdoelen dichterbij moeten halen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft de DEI+-, HER+- en MOOI-regeling opengesteld om de CO2-uitstoot in verschillende situaties te kunnen verminderen.

MOOI
De regeling MOOI: Gebouwde omgeving is beschikbaar gesteld voor plannen binnen de gebouwde omgeving waarmee de klimaatdoelen behaald kunnen worden. MOOI stimuleert onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten die de gebouwde omgeving CO2-vrij kunnen maken.

Er is 39,4 miljoen euro beschikbaar gesteld. Vooraanmeldingen kunnen tot 19 april worden gedaan.

DEI+
Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) is een regeling voor innovatieve techniek die CO2-uitstoot verminderd, zoals het verwerken van afval tot nieuwe producten op grote schaal. De regeling is bedoeld voor pilotprojecten die een nieuwe technologie testen.

Voor deze regeling is 58,6 miljoen euro beschikbaar gesteld. Voor Aardgasloze woningen, wijken en gebouwen is een apart, aanvullend budget van 9 miljoen euro beschikbaar. Aanvragen kan tot 4 oktober.

HER+
Ook opnieuw geopend is HER+, de opvolger van de regeling Hernieuwbare Energiesubsidie. HER+-projecten moeten leiden tot CO2-vermindering in 2030, maar ook moet de innovatie besparen op toekomstige uitgaven aan subsidies. De besparing moet groter zijn dan de subsidie die voor het project is aangevraagd.  

Er is 20 miljoen euro beschikbaar. De subsidie kan tot 4 oktober worden aangevraagd.

TKI Urban Energy spreekt vol lof over de geopende regelingen. “Voor de MOOI-regeling op het thema Gebouwde Omgeving is 15 miljoen euro extra beschikbaar gekomen, wat het totale budget op ons thema bijna 40 miljoen euro maakt. Daar zijn dus veel kansen!”