Saoedi-Arabië's PV-project biedt laagste stroomprijs ter wereld: $0,0104/kWh

12.04.2021 | Nieuws Joyce Beuken

Saoedi-Arabië

Een nieuw zonnepark in Saoedi-Arabië zal stroom aanbieden tegen de laagste prijs ter wereld. De recordprijs geldt voor het 600 MW Al Shuaiba PV IP-project, dat deelnam aan de tweede ronde van de aanbestedingsregeling voor hernieuwbare energie van het land.

De kroonprins van Saoedi-Arabië, Mohammad bin Salman bin Abdulaziz, onthulde vandaag dat stroomafnameovereenkomsten voor zeven grootschalige zonne-energieprojecten in verschillende regio's van het Koninkrijk zijn ondertekend door de regering en verschillende niet nader genoemde ontwikkelaars.

"De outputcapaciteit van deze projecten, in aanvulling op de projecten van Sakaka en Dumat Al-Jandal, zal meer dan 3.600 MW bedragen," zei de kroonprins in een verklaring. Ook stelde hij dat een van de projecten - het 600 MW Al Shuaiba PV IP project - stroom zal verkopen tegen een record lage prijs van $ 0,0104/kWh. Het project werd door het Ministerie van Energie geselecteerd in de tweede ronde van de aanbestedingsregeling die wordt gehouden onder het National Renewable Energy Program (NREP) van het land.

Animo

De 3,6 GW aan capaciteit verwijst naar het gezamenlijk geïnstalleerde vermogen dat werd toegewezen via de eerste twee rondes van de regeling. "Er zullen meer projecten voor hernieuwbare energie volgen in het hele rijk, die we zullen aankondigen wanneer de tijd rijp is," verklaarde de kroonprins, zonder verdere details te verstrekken over de resultaten van ronde twee.

De tweede ronde van het programma trok aanvankelijk 250 inschrijvers. In juli zei NREP dat het aantal bieders werd teruggebracht tot 60 bedrijven, waarvan er 28 in Saoedi-Arabië waren gevestigd.

Saoedi-Arabierecordelektriciteitsprijsprojectontwikkelingdoelstellingenwereldwijd

Bedrijvenregister

Agenda

Webinar: Introductie tot Solar Monkey

Logo Solar Monkey
25 oktober 2022 - 30 april 2023

Solar Monkey

Lees verder

Training: Basis Installatietraining FlatFix

Logo Esdec
6 december 2022
13:00 - 16:00
Esdec Innovation Center

Esdec

Lees verder

Webinar: Webinar Smart Energy Community: de kansen voor slimme energiediensten binnen kantoorgebouwen

6 december 2022
15.00-16.15 uur
Online

TKI Urban Energy

Lees verder

Seminar: Esdec Calculator training

Logo Esdec
8 december 2022
11:00 - 12:00
Online

Esdec

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu