SolarComfort plaatst ruim 5.000 zonnepanelen bij Volvo Car Nederland

31.03.2022 Jan de Wit

SolarComfort plaatst ruim 5.000 zonnepanelen bij Volvo Car Nederland
©Volvo Car Nederland

SolarComfort heeft in totaal 5.392 zonnepanelen en 113 laadpunten geplaatst op alle geschikte dakvlakken van het pand en het parkeerterrein van Volvo Car Nederland in Beesd. In totaal gaat het om een vermogen van 1,79 megawatt. Uiteindelijk zegt Volvo Car Nederland klimaatneutraal te willen opereren.

Naast de meer dan 5.000 zonnepanelen heeft SolarComfort Solar Carports ontworpen voor het parkeerterrein van Volvo Car Nederland. Elke carport is ook voorzien van een oplaadpunt. De 113 laadpunten op het parkeerterrein zijn opgeleverd door leverancier Joulz.

“Dit zijn de projecten en vooral ook de samenwerking waar je energie van krijgt. We zijn als team dan ook bijzonder trots op het eindresultaat”, aldus Rinie Evertse, bedrijfsleider bij SolarComfort.

De totale opbrengst van de zonnepanelen bij Volvo Car Nederland bedraagt 1,6 gigawattuur per jaar. Ter illustratie: dit is voldoende om de batterij van een volledig elektrische Volvo XC40 Recharge  22.857 keer op te laden, waarmee 9,7 miljoen emissievrije kilometers kunnen worden afgelegd.

“We hebben grote stappen gezet ten aanzien van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en blijven in het spoor van Volvo’s ambities voor de komende periode”, zegt Roger van Polanen Petel, woordvoerder bij Volvo Car Nederland.

“Wij bereiden ons voor op de grote veranderingen die de komende jaren plaatsvinden bij Volvo, zoals de overgang naar een uitsluitend volledig elektrisch modellengamma in 2030 en volledige klimaatneutraliteit in 2040.”