SolarDuck gaat grootste drijvende zonne-energiecentrale bouwen op offshore windpark

16.11.2022 Jan de Wit

SolarDuck gaat grootste drijvende zonne-energiecentrale bouwen op offshore windpark
©SolarDuck

SolarDuck gaat op het offshore windpark Hollandse Kust West VII, een project van RWE's dochteronderneming Oranje Wind Power II, de grootste offshore drijvende zonne-energiecentrale ter wereld bouwen. Het project moet in 2026 operationeel worden en zal ook gebruik gaan maken van energieopslag.

Het combineren van zonne- en windparken heeft grote potentie omdat er sprake is van dubbel ruimtegebruik en dus de kabels gecombineerd gebruikt kunnen worden. Zeker nu de komende jaren wind-op-zee een enorme vlucht zal nemen, biedt dit partijen zoals SolarDuck de mogelijkheid om flink op te schalen en de hernieuwbare elektriciteitsopwekcapaciteit te vergroten.

“Dit is een vlaggenschipproject voor SolarDuck en een belangrijke mijlpaal voor de bredere OFS-industrie”, stelt Koen Burgers, CEO van SolarDuck.

“SolarDuck, de eerste die een hybride project op deze schaal heeft gebouwd, zal de robuustheid van onze oplossing demonstreren, de belangrijke rol van systeemintegratie in de bouw aantonen energiesystemen die geschikt zijn voor de toekomst, en de schaalvergroting van de technologie mogelijk maken om de acceptatie ervan te versnellen.”