SolarEdge presenteert innovaties online

10.06.2020 | Interview

SolarEdge presenteert innovaties online


SolarEdge organiseert de Virtual Solar Show om de nieuwste slimme energie-oplossingen te presenteren. ‘We willen installateurs helpen zich voor te bereiden op de toekomst’.

Waarom organiseert SolarEdge de Virtual Solar Show?

SolarEdge vindt het bijeenkomen van de solarsector belangrijk om trends in de sector te bespreken, nieuwe innovaties te zien en met elkaar in contact te blijven. Omdat veel van de toonaangevende vakbeurzen werden geannuleerd vanwege de coronamaatregelen, besloot SolarEdge een virtuele beurs te lanceren waarin de PV-industrie de nieuwste slimme energie-innovaties kan zien, horen en met anderen in gesprek kunnen gaan en meer te weten kan komen over de nieuwste trends in de industrie , met behoud van sociale afstand.

De Virtual Solar Show maakt deel uit van de inspanningen van het bedrijf om PV-installateurs de tools te bieden om hun bedrijf een boost te geven tijdens en na deze uitdagende periode. Tijdens de tweedaagse online solar show presenteert SolarEdge zijn nieuwste commerciële en residentiële slimme energie-oplossingen in zijn virtuele stand, biedt persoonlijke ontmoetingen met zijn team van experts en management en training sessies. De Virtual Solar Show vindt plaats op 16 en 17 juni. Deelnemers kunnen zich hier inschrijven.

Voor wie is deelname aan het event interessant?

De Virtual Solar Show is de plek voor iedereen actief in de zonne-energie industrie die een volledige SolarEdge-standervaring willen opdoen, met behoud van sociale afstand. Naast uitgebreide productintroducties en persoonlijke ontmoetingen met SolarEdge-experts en -management, krijgen deelnemers de kans om deel te nemen aan de LIVE-conferentie, vol met technische experts, marktleiders uit de sector en SolarEdge-management en teamleden die toekomstige trends en technologie bespreken. De conferentie bestaat uit experts uit de PV-industrie van over de hele wereld die zullen spreken over verschillende interessante onderwerpen.

Welke producten worden tijdens de show in de schijnwerpers geplaatst?

SolarEdge onthult op de virtuele stand haar residentiële productportfolio met een vernieuwd smart energy aanbod en het uitgebreide commerciële assortiment. Zo geeft SolarEdge een preview van het uitgebreide aanbod in residentiele omvormers, waaronder de 1-fase omvormer met HD-Wave-technologie, 3-fase omvormer  omvormer met EV-lader, omvormer met compact technologie, StorEdge®-omvormer met HD-Wave technologie, en 3-fase StorEdge-omvormers. Daarnaast presenteert SolarEdge zwarte smart modules met hoog vermogen en geïntegreerde power optimizers. De 355/360W slimme panelen, in combinatie met de omvormers van SolarEdge, betekent een uitgebreid PV-aanbod van één leverancier met als voordelen een snellere installatie, een eenvoudige bestelling en het eenvoudig regelen van garantie.

Ook opslag in batterijen komt aan bod, met de verbeterde StorEdge-compatibiliteit. De StorEdge oplossing ondersteunt nu meer batterijtypen, inclusief BYD B-Box LV-batterijen (modellen 3.5, 7, 10.5 en 14) en een bredere vermogensvariatie van LG Chem RESU 48 V-batterijen (naast de modellen 6.5 en 10 nu ook de modellen 3.3 en 13). 

Een van de nieuwste innovaties van SolarEdge is de nieuwe 3-fase commerciële omvormer tot 40kW en een commerciële omvormer met synergie-technologie tot 120kW die een snelle, eenvoudige installatie en een optimaal voorraadbeheer ondersteunen. De hoog vermogen omvormer met synergie-technologie heeft geavanceerde mogelijkheden voor pre-inbedrijfstelling die systeeminspectie en -test in een vroeg stadium bieden om het uiteindelijke inbedrijfstellingsproces te stroomlijnen.

Om economische schaalbaarheid van power optimizers (MLPE) mogelijk te maken introduceren wij de nieuwe multi-input M1860 power optimizer. Deze ondersteunt verbinding met 4 hoog vermogen panelen dankzij 2 MPP-trackers.

Wat maakt dat deze solar show uniek is en bezocht moet worden?

"Omdat SolarEdge altijd op zoek is naar creatieve oplossingen om obstakels te overwinnen, of het nu gaat om het oplossen van technologische uitdagingen of het stimuleren van de industrie onder de huidige omstandigheden, is besloten om onze leidende positie in te zetten voor de realisatie van een uniek evenement voor de zonne-energiebranche in deze uitdagende periode," verklaarde Lior Handelsman, SolarEdge's VP Marketing & Productstrategie en oprichter. "Wij geloven dat als onderdeel van het herstelproces de wereld de toenemende behoefte aan een veerkrachtiger elektriciteitsnet op basis van hernieuwbare energie nog meer zal begrijpen. Door het aanbieden van dit interactieve solar event hopen we installateurs te helpen zich voor te bereiden op de toekomst en daarmee hun bedrijven in de ontwikkeling te ondersteunen".

Kunnen jullie alvast een tipje van de sluier oplichten?

Tijdens de conferenties worden nieuwe inzichten gepresenteerd door thought leaders uit de industrie en technologie-experts die de trends bespreken. Deelnemers aan het event hebben de mogelijkheid om inzichten te delen over de nieuwste slimme energie-innovaties, deel te nemen aan trainingssessies en persoonlijke ontmoetingen te hebben met PV-experts en het managementteam van SolarEdge. Een belangrijk doel van het evenement is de presentatie van  ons productportfolio om ervoor te zorgen dat alle stakeholders de nieuwste inzichten opdoen bij het opzetten, ontwerpen en installeren van PV-systemen.

Dit evenement is een uitstekende mogelijkheid om de PV- en zonne-energie-industrie vooruit te helpen. Doe ook mee en schrijf u vandaag nog in voor deelname aan de Virtual Solar Show op 16 en 17 juni.

SolarEdgedrie jaarbatterijenzonnepanelen

Bedrijvenregister

Agenda

Training: SC Academy

Logo Solarclarity
12 april 2021 - 3 januari 2025
n.v.t.
Online of Weesp

Solarclarity

Lees verder

Webinar: Advanced Installatietraining

Logo Esdec
21 april 2021
14:00 - 15:00
Online

Esdec

Lees verder

Webinar: kansen en uitdagingen rond zonneparken

Logo Wattkraft
22 april 2021
2021-4-13 15:00:00
Online

Wattkraft

Lees verder

Webinar: Introductie SolarEdge Wireless Gateway | Product Update & Installatie

Logo SolarEdge Technologies (Holland) B.V.
23 april 2021
10:00-11:00

SolarEdge Technologies (Holland) B.V.

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu