SolarEdge sorteert voor op thuisbatterijoplossing met nieuwe omvormer

09.06.2021 Jan de Wit

SolarEdge sorteert voor op thuisbatterijoplossing met nieuwe omvormer

De nieuwste SolarEdge 3-fase omvormer is ontwikkeld voor de kleinere daken, ‘om installaties op kleine daken in zonne-energiecentrales te veranderen’ en voor de toekomst, zo wordt uitgelegd tijdens een recent webinar van SolarEdge. De omvormer is namelijk geschikt voor PV én opslag.

De nieuwe omvormer – de SExK-RWB geheten – genereert meer energie dan andere modellen, waardoor hij geschikt is voor kleine, complexe daken. “Daarnaast biedt deze omvormer ontwerpflexibiliteit”, vertelt Robin Middelkoop, Technical Marketing Engineer Benelux bij SolarEdge.

”Dat zit hem in de mogelijkheid tot verschillende oriëntaties en kantelingen om diverse obstakels te omzeilen. Dit maakt installatie van 3kW-5kW systemen met korte strings – van 8 panelen met hoog vermogen en hoger – eenvoudig.”

Terugverdientijd verkorten
SolarEdge wil zo een alles-in-één-pakket kunnen bieden. “Eén omvormer voor zowel PV als opslag, voor maximale systeemefficiëntie en energieopslag”, aldus Middelkoop. “Met toekomstbestendige batterijaansluiting, zo kunnen wij de complete residentiële oplossing bieden.”

Zijn lithium-ionthuisbatterij – de Li-ion NMC – wil SolarEdge namelijk ook nog dit jaar op de markt brengen. “Het PV-vermogen wordt direct in de batterij opgeslagen. Er zijn dus geen extra omzettingen nodig en het systeem kan naadloos geïntegreerd worden met de SolarEdgeplatforms. Hiermee kun je het eigen verbruik optimaliseren en de terugverdientijd verkorten.”