Sony onthult plannen elektrische auto's

07.01.2022 | Nieuws Joyce Beuken

Sony onthult plannen elektrische auto
©Sony

Sony heeft plannen aangekondigd om later dit jaar een elektrisch autobedrijf te lanceren. Het bedrijf deed dat tijdens de onthulling van een nieuwe SUV, dat schrijft CNN.

Het Japanse techbedrijf zal in de komende maanden een nieuwe operationele dochteronderneming opzetten met de naam Sony Mobility Inc. Er wordt daarnaast gewerkt aan de commerciële lancering van een elektrisch voertuig, zegt Sony-CEO Kenichiro Yoshida.

Herdefiniëren
"We geloven dat Sony goed gepositioneerd is als een creatief entertainment bedrijf om mobiliteit te herdefiniëren", zei Yoshida.

PlayStation onderweg
Het bedrijf - vooral bekend om zijn elektronische gadgets en entertainmentproducten - is van plan om AI en robotica te gebruiken in de nieuwe elektrische voertuigen. Het bedrijf onthulde de Vision-S 02, een prototype van een SUV, op een techconferentie in Las Vegas. De nieuwe SUV maakt gebruik van sensoren van Sony (SNE) om een aantal zelfrijfuncties mogelijk te maken.  Passagiers zouden daarnaast onderweg videogames kunnen spelen middels een verbinding met hun PlayStation-consoles thuis.

Sony introduceerde twee jaar geleden zijn eerste prototype auto, de Vision-S 01, die vanaf december 2020 kon worden getest op de openbare weg in Europa. Het is nog niet duidelijk of het bedrijf auto's wil bouwen onder zijn eigen merk of samen gaat werken met andere autofabrikanten.

Apple
Speculaties dat concurrent Apple overweegt een eigen elektrisch voertuig te maken, doen al jaren de ronde. De geruchtenmolen draaide opnieuw in april vorig jaar toen CEO Tim Cook liet doorschemeren dat zelfstandig rijden een kernonderdeel zou moeten zijn van elke Apple-auto, maar het bedrijf heeft tot nu toe geen plannen bevestigd om er een te bouwen.

sonyautoelektrische autoelektrisch vervoerEVappleKenichiro Yoshidasuv

Bedrijvenregister

Agenda

Webinar: SolarEdge | SolarEdge Home Inline Energiemeter & Energy Net

Logo SolarEdge Technologies (Holland) B.V.
20 januari 2022
10:00-11:00
Online

SolarEdge Technologies (Holland) B.V.

Lees verder

Event: EZK-evenement: Partners in energie-uitdagingen 2022

24 januari 2022 - 27 januari 2022
09:00 - 17:00

RVO, NVDE & MKB NL

Lees verder

Webinar: Presentatie Nationaal Solar Trendrapport 2022

Logo Dutch New Energy Research
26 januari 2022
1899-12-30 11:00:00

Dutch New Energy Research

Lees verder

Webinar: VEELGEMAAKTE FOUTEN BIJ HET INSTALLEREN

Logo Esdec
26 januari 2022
13:00 - 14:00
Online

Esdec

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu