Sony onthult plannen elektrische auto's

07.01.2022 | Nieuws Joyce Beuken

Sony onthult plannen elektrische auto
©Sony

Sony heeft plannen aangekondigd om later dit jaar een elektrisch autobedrijf te lanceren. Het bedrijf deed dat tijdens de onthulling van een nieuwe SUV, dat schrijft CNN.

Het Japanse techbedrijf zal in de komende maanden een nieuwe operationele dochteronderneming opzetten met de naam Sony Mobility Inc. Er wordt daarnaast gewerkt aan de commerciële lancering van een elektrisch voertuig, zegt Sony-CEO Kenichiro Yoshida.

Herdefiniëren
"We geloven dat Sony goed gepositioneerd is als een creatief entertainment bedrijf om mobiliteit te herdefiniëren", zei Yoshida.

PlayStation onderweg
Het bedrijf - vooral bekend om zijn elektronische gadgets en entertainmentproducten - is van plan om AI en robotica te gebruiken in de nieuwe elektrische voertuigen. Het bedrijf onthulde de Vision-S 02, een prototype van een SUV, op een techconferentie in Las Vegas. De nieuwe SUV maakt gebruik van sensoren van Sony (SNE) om een aantal zelfrijfuncties mogelijk te maken.  Passagiers zouden daarnaast onderweg videogames kunnen spelen middels een verbinding met hun PlayStation-consoles thuis.

Sony introduceerde twee jaar geleden zijn eerste prototype auto, de Vision-S 01, die vanaf december 2020 kon worden getest op de openbare weg in Europa. Het is nog niet duidelijk of het bedrijf auto's wil bouwen onder zijn eigen merk of samen gaat werken met andere autofabrikanten.

Apple
Speculaties dat concurrent Apple overweegt een eigen elektrisch voertuig te maken, doen al jaren de ronde. De geruchtenmolen draaide opnieuw in april vorig jaar toen CEO Tim Cook liet doorschemeren dat zelfstandig rijden een kernonderdeel zou moeten zijn van elke Apple-auto, maar het bedrijf heeft tot nu toe geen plannen bevestigd om er een te bouwen.

sonyautoelektrische autoelektrisch vervoerEVappleKenichiro Yoshidasuv

Bedrijvenregister

Agenda

Webinar: Introductie tot Solar Monkey

Logo Solar Monkey
25 oktober 2022 - 30 april 2023

Solar Monkey

Lees verder

Training: HANDS-ON: De nieuwe Sunny Tripower Smart Energy Hybride omvormer

Logo SMA
30 november 2022
13:00
SMA Benelux

SMA

Lees verder

Event: Solar Solutions Düsseldorf

Logo Solar Solutions Düsseldorf
30 november 2022 - 1 december 2022
10:00 - 18:00
Messe Düsseldorf

Solar Solutions Düsseldorf

Lees verder

Event: DC on Tour: DC microgrids in de praktijk.

1 december 2022
14:30-19:00
Hanzestrohm

Stichting Gelijkspanning Nederland

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu