Sungrow neemt wind en regen mee naar Solar Solutions International

16.03.2022 | Interview Joyce Beuken

Sungrow neemt wind en regen mee naar Solar Solutions International

Omvormerfabrikant Sungrow belooft dit jaar flink uit te pakken tijdens Solar Solutions International. Naast een breed scala aan producten, brengen ze ook een aantal weersomstandigheden mee naar de vakbeurs.

Ruben Loef, growth marketeer, en Sjoerd van Hulst, distributie manager Benelux, lichten een tipje van de sluier over wat ze halverwege april van plan zijn in Expo Haarlemmermeer.

Geen museum
“We laten onze nieuwste omvormer zien, die zowel met water als bij extreme temperaturen functioneel blijft”, vertelt Van Hulst. “De stand wordt geen museum waar we verschillende dingen hebben hangen. Het is interactief. We laten bezoekers niet alleen zien, maar ook ervaren wat storage inhoudt. Mensen vinden het leuk om meer te zien dan alleen plaatjes en gepolijste producten.”

Paradepaardje
Loef vult aan: “We nemen een setup mee met een hybride omvormer. Het blijft ons verbazen hoe klein en simpel het systeem is. Het is dit voorjaar op de markt gekomen.” Maar ook voor de grotere verbruikers heeft Sungrow oplossingen paraat. “We hebben ook een omvormer voor 350 kilowatt, SG350HX heet het systeem, dat je kunt gebruiken voor de grote zonneparken en daken.” Het paradepaardje, aldus Loef.

Simulator
Hij vervolgt: “Bij die omvormer gaan we tevens laten zien hoe goed deze bestand is tegen de elementen.” Maar, weet ook Loef: “Een complete regenbui kun je niet zomaar meenemen naar de beurs. Dan krijg je ruzie met andere exposanten. We hebben daarom een installatie mee waarin we warmte, water en wind kunnen simuleren. Bezoekers kunnen zelf aan de knoppen draaien.”

Lokaal
Sungrow is de grootste omvormerfabrikant ter wereld, en is met een sterk team vertegenwoordigd in de Benelux, en dat blijft ook zo. "Daardoor kunnen we de lokale ondersteuning bieden die de klant nodig heeft.”

Het hoofdkantoor in China en het Europese hoofdkantoor in München ondersteunen het team in de Benelux. “Ons lokale team ondersteunt klanten hier op alle fronten, van presales tot aftersales en van technische vraagstukken tot commerciële”, stelt Van Hulst. “Op onze stand laten we zien dat we voor verschillende installatiegroottes een oplossing paraat hebben, zowel voor de residentiele als de commerciële sector”, besluit hij.

sungrowRuben LoefSjoerd van Hulstomvormershybridehybride omvormerresidentieelcommercieelweersomstandighedenregenoverlastklimaatverandering

Bedrijvenregister

Agenda

Webinar: Introductie tot Solar Monkey

25 oktober 2022 - 30 april 2023

Solar Monkey

Lees verder

Training: Basis Installatietraining FlatFix

6 december 2022
13:00 - 16:00

Esdec

Lees verder

Webinar: Webinar Smart Energy Community: de kansen voor slimme energiediensten binnen kantoorgebouwen

6 december 2022
15.00-16.15 uur

TKI Urban Energy

Lees verder

Seminar: Esdec Calculator training

8 december 2022
11:00 - 12:00

Esdec

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu