Ter nagedachtenis aan de gesneuvelde zonnepanelen

08.02.2022 Nina Groot

Ter nagedachtenis aan de gesneuvelde zonnepanelen

Storm Corrie raasde hard over Nederland en nam in haar kracht ook wat voorwerpen mee, die (eigenlijk) helemaal niet thuis horen in de lucht. Geen mensen, er raakte niemand gewond. Maar Corrie zorgde wel voor de nodige blikschade, op hol geslagen vuilcontainers en niet als minste: kapotte zonnepanelen.

In het noordwesten van het land was zelfs code oranje van kracht vanwege zware windstoten. Ook in de rest van het land moest rekening gehouden worden met windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur.

De stevige windvlagen uit Corrie’s koker hebben de nodige schade aangericht in Alphen aan den Rijn. Aan de Toussaintstraat raakte een bestelbus zwaar beschadigd door een omgevallen boom, en in de Jan van Henegouwenstraat waaiden zonnepanelen van het dak.

Ook in Noord-Holland moesten de zonnepanelen het ontgelden. Op de Wilhelminalaan in Schagen zijn enkele zonnepanelen slachtoffer geworden van de harde wind.

De politie laat weten maandagochtend druk in de weer te zijn geweest met de ’ronddwarrelende’ zonnepanelen. ”Het moge duidelijk zijn dat Corrie het werkaanbod van de maandagochtend verder heeft bepaald.” Dat leidde desondanks niet tot gewonden.

Gelukkig bleek Corrie kort en pittig en transformeerde zij in de namiddag van een storm tot een windje.