Total investeert miljoenen in solar als gevolg nieuwe bedrijfsstrategie

22.01.2021 | Nieuws Joyce Beuken

Total investeert miljoenen in solar als gevolg nieuwe bedrijfsstrategie

Brandstofgigant Total heeft 2,5 miljard dollar betaald voor een aandeel in het Indiase duurzame energiebedrijf Adani Green Energy Limited (AGEL) en een deel van de bezittingen in zonne-energie. Dit is de nieuwste stap in het streven van het Franse om minder afhankelijk te worden van de olie-industrie, waar zij met name bekend van mij.

Total krijgt als gevolg van de investering een aandeel van 20% in AGEL en een zetel in de raad van bestuur. AGEL wordt beheerd door het Indiase conglomeraat Adani Group en heeft een beurswaarde van ongeveer 1,483 triljoen Indiase roepies (20,25 miljard).

Nieuwe strategie

De zet is in lijn met de nieuwe strategie van Total: omschakelen naar elektriciteit en hernieuwbare energie. Het bedrijf streeft naar een brutoproductiecapaciteit van 35 gigawatt (GW) aan hernieuwbare energie tegen 2025, tegenover ongeveer 9 GW nu.

Wens van aandeelhouders

Onder toenemende druk van investeerders maken de grootste energiebedrijven van Europa plannen om de uitstoot te beperken en de productie van hernieuwbare energie op te voeren. Vorige week werd Total het eerste grote wereldwijde energiebedrijf dat de belangrijkste Amerikaanse olie- en gaslobby, het American Petroleum Institute, verliet, vanwege meningsverschillen over het klimaatbeleid van de lobby en steun voor versoepeling van de boorvoorschriften.

In een reactie op de investering zei Patrick Pouyanne, CEO van Total: "Onze toetreding tot AGEL is een belangrijke mijlpaal in onze strategie voor hernieuwbare energie in India die door beide partijen is uitgestippeld. Gezien de omvang van de markt is India de juiste plaats om onze strategie voor energietransitie, gebaseerd op twee pijlers: hernieuwbare energie en aardgas, in de praktijk te brengen.”

total investeringinvesteringenoliebrandstofsolarzonne-energieAGELaandelenaandeelaandeelhouders

Bedrijvenregister

Agenda

Webinar: Esdec Webinar: FlatFix Fusion, FlatFix Wave and ClickFit EVO

Logo Esdec
2 maart 2021
14:00-15:30
Online

Esdec

Lees verder

Webinar: Webinar over de 2021 InstallQ regeling - Wat betekent dat voor mij?

Logo Esdec
2 maart 2021
12:00-13:00
Online

Esdec

Lees verder

Webinar: Esdec Basic Installatietraining

Logo Esdec
3 maart 2021
14:00 - 15:00
online

Esdec

Lees verder

Webinar: Advanced installatietraining

Logo Esdec
4 maart 2021
15:00-16:00
online

Esdec

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu