Toyota introduceert nieuw thuisopslag systeem met bidirectioneel laden

15.06.2022 | Nieuws Kenneth Nwosu

Toyota introduceert nieuw thuisopslag systeem met bidirectioneel laden

Het O-uchi Kyuden systeem is een thuisbatterij die de verbinding moet vormen tussen elektrische voertuigen en de energiebehoeften van een woning. Het opslagsysteem moet het mogelijk maken de energie van elektrische auto's te gebruiken voor het huishouden. Japan zal de primeur hebben met eerste leveringen in augustus. 

O-Uchi Kyuden, ‘het grote huis paleis’, is ontworpen rekening houdend met de snel en sterk gestegen behoefte aan batterijen in de residentiële sector. De problematiek van netcongestie heeft de problemen van de verduurzamende huiseigenaar duidelijk gemaakt: zelf opgewekte energie weggooien is mogelijk nog pijnlijker dan betalen voor stroom uit het net. De aandacht voor thuisbatterijen is daarmee groter dan ooit. Hetzelfde geldt voor aandacht voor de beperkingen. Thuisbatterijen kunnen op zonnige dagen slechts een klein deel van de opgewekte energie opslaan. 

Bidirectioneel laden
Bidirectioneel laden is een techniek die de weg moet openen naar een reserve aan opslag. De batterijen in elektrische voertuigen kunnen al worden geladen met de zonnepanelen op de woning. Deze energie vervolgens terugleveren (vehicle-to-grid) kan in de meeste gevallen nog niet. 

Het O-Uchi Kyuden systeem heeft een capaciteit van 8,7 kilowattuur en een maximale output van 5,5 kilowattuur. Voldoende om te voorzien in de normale energiebehoefte, maar ook in noodgevallen volgens Toyota. Elektrische voertuigen kunnen elektriciteit leveren aan het opslagsysteem met een spanning van 100 volt. Het is nog niet bekend wanneer de internationale verkoop start. 

toyotao-uchi kyudenthuisbatterijbi-directioneel laden

Bedrijvenregister

Agenda

Event: SVOLT ENERGY & BLUESUN SOLAR 1GWH STRAGETIC PARTNERSHIP AGREEMENT

Logo Bluesun
1 oktober 2022 - 1 mei 2023
2020-10-01 00:00:00

Bluesun

Lees verder

Webinar: Introductie tot Solar Monkey

Logo Solar Monkey
25 oktober 2022 - 30 april 2023

Solar Monkey

Lees verder

Event: Warmly Celebrate The Successful Maiden Voyage Of Bluesun Vessal

Logo Bluesun
17 november 2022 - 8 juni 2023

Bluesun

Lees verder

Event: BouwBeurs 2023

6 februari 2023 - 10 februari 2023
Jaarbeurs, Utrecht

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu