University of West London verduurzaamt met zeshonderd Triple Solar PVT-panelen

24.03.2022 Jan de Wit

University of West London verduurzaamt met zeshonderd Triple Solar PVT-panelen
©Triple Solar

De University of West London wil een leider zijn op het gebied van milieu- en duurzaamheidsmanagement en in 2030 al klimaatneutraal zijn. Hiervoor laat de universiteit zeshonderd Triple Solar PVT-panelen op het dak van het campusgebouw en op skids installeren, met een energiewaarde van 340 wattpiek.

De University of West London combineert de PVT-panelen van Triple Solar met warmtepompen van NIBE. Triple Solar is de uitvinder van het PVT-warmtepomppaneel. Hiermee is het mogelijk om een woning op duurzame wijze van warmte, warm tapwater en elektriciteit te voorzien.

Ook is er LED-verlichting geïnstalleerd om energieverbruik te verminderen. Alles bij elkaar moet dit leiden tot een besparing van meer dan 500 ton CO2 per jaar. De onderwijsinstelling wil een van de groenste universiteiten van het Verenigd Koninkrijk zijn.

In 2021 kreeg de universiteit ruim 5 miljoen pond van de Britse regering om de campus CO2-vrij te maken en om tegen 2030 een klimaatneutraal te zijn. De CO2-uitstoot is in vergelijking met 2005 al met 60 procent teruggebracht, waarvoor de University of West London beloond is met de ECO Campus Platinum Award voor duurzaamheid.