Vattenfall gaat voor meer zonne-energie en CO2-reductie

21.09.2021 | Nieuws Joyce Beuken

Vattenfall gaat voor meer zonne-energie en CO2-reductie

Vattenfall kondigt een miljardeninvestering aan waarmee nieuwe duurzame energieproductie moet worden gerealiseerd. De in 2019 toegezegde CO2-reductie van 40 procent wordt verhoogd naar 77 procent minder uitstoot in 2030.

Naast dat al het steenkool uit activiteiten geschrapt gaat worden, komt er vier keer zoveel zonne- en windenergie bij op het net.

Eerder doel gehaald
“Wij hebben een verantwoordelijkheid als leider in de energietransitie om de klimaatcrisis serieus aan te pakken. Daarom nemen we bij Vattenfall extra actie om de opwarming van de aarde te helpen beperken tot 1,5 graad”, stelt CEO Anna Borg.

In 2020 werden de doelstellingen om 40 procent reductie ten opzichte van 2017 te realiseren behaald. Tegen 2040 wil het bedrijf uitkomen op een CO2-uitstoot van netto nul in de gehele bedrijfsvoering. Hiermee wordt bedoeld dat naast de eigen uitstoot ook bij klanten en leveranciers wordt gereduceerd.

Gas eraf
Vattenfall doet niet alleen een gigantische investering in wind en zon, er wordt ook fors geïnvesteerd in laadpalen voor elektrische voertuigen. Daarnaast heeft het bedrijf circa twee miljoen klanten die naast stroom aardgas afnemen. Daar hoopt Vattenfall ook vlot mee te kunnen stoppen.

“Wij vinden het als energiebedrijf heel belangrijk om sámen met onze klanten goed te kijken naar hun woonsituatie en financiële mogelijkheden. We helpen met oplossingen die het best bij hun situatie passen. Duurzame en betaalbare stadswarmte als de gemeente dat aanwijst voor de wijk, of groen gas in plaats van aardgas”, stelt Cindy Kroon, directeur klanten Vattenfall Nederland.

doelstellingenCO2CO2-reductieco2-uitstootuitstootsteenkoolVattenfall

Bedrijvenregister

Agenda

Webinar: Introductie tot Solar Monkey

Logo Solar Monkey
25 oktober 2022 - 30 april 2023

Solar Monkey

Lees verder

Training: Basis Installatietraining FlatFix

Logo Esdec
6 december 2022
13:00 - 16:00
Esdec Innovation Center

Esdec

Lees verder

Webinar: Webinar Smart Energy Community: de kansen voor slimme energiediensten binnen kantoorgebouwen

6 december 2022
15.00-16.15 uur
Online

TKI Urban Energy

Lees verder

Seminar: Esdec Calculator training

Logo Esdec
8 december 2022
11:00 - 12:00
Online

Esdec

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu