Vraag vanaf vandaag SDE++-subsidie aan

24.11.2020 Simone Tresoor

Vraag vanaf vandaag SDE++-subsidie aan

Ga je hernieuwbare energie produceren of CO2-reducerende technieken toepassen? Dan kom je  mogelijk in aanmerking voor de subsidie Stimulering duurzame energieproductie en klimaattransitie (SDE++).

Deze subsidie is bedoeld voor bedrijven en (non-) profitinstellingen in sectoren als de industrie, mobiliteit, elektriciteit, landbouw en de gebouwde omgeving en is vanaf vandaag aan te vragen.

Tevens CO2 reductie

De SDE++ is een verbreding van de voormalige Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+). Deze nieuwe regeling stimuleert naast duurzame energieproductie ook CO2-reductie. Zo wil de overheid ervoor zorgen dat de energietransitie in Nederland haalbaar en betaalbaar blijft.

Duurzaamheid blijft hoog op de overheid-agenda staan. De CO2-uitstoot van Nederland moet in 2030 met 49% zijn teruggebracht ten opzichte van 1990. En in 2050 met 95%. De nieuwe SDE++-regeling draagt hieraan bij. Met de verbreding van de SDE++ maken ook nieuwe CO2-reducerende technieken kans op subsidie.

Alle informatie

Alle informatie over de aanvraag, het realiseren en beheren van projecten vind je op de website van de Rijksdienst voor Ondernemende Nederland. Ontving je eerder subsidie vanuit de SDE+ en/of SDE en wil je weten wat je na een beschikking moet doen, dan lees dat ook hier.