Wat gaan we zien op Solar Solutions International?

14.09.2021 Joyce Beuken

Wat gaan we zien op Solar Solutions International?

Vakbeurs Solar Solutions International staat voor de deur. 28 tot en met 30 september verzamelt de solarsector zich in Expo Haarlemmermeer om hun innovaties en inzichten wereldkundig te maken. We haalden een aantal voorproefjes binnen van aanwezige bedrijven.

Wie: Esdec
Waar: Stand C1

Naast de uitbreiding van de FlatFix Wave serie, presenteert Esdec op de beurs ook een nieuw opleidingstraject, genaamd ‘Solar Heroes’. “We organiseren verschillende trainingen waar installateurs aan kunnen deelnemen. Dit kan op locatie dankzij een speciale opleidingsbus, maar bijvoorbeeld ook bij Esdec zelf, waar we een demodak hebben. Ook organiseren we webinars over actuele onderwerpen. Wie drie trainingen volbrengt krijgt een certificaat en wat handige gadgets.”

Daarnaast geeft het bedrijf een voorproefje van een ander project: “Esdec heeft in Deventer een groot innovatiecentrum waar diverse trainingen en events georganiseerd worden. Dit innovatiecentrum is afgelopen zomer gebruikt om een virtuele showroom te creëren. Een digitale tour waarbij je als installateur niet alleen onze test- en trainingsfaciliteiten kunt bekijken, ook onze montagesystemen worden er digitaal tentoongesteld en gepresenteerd.  Op de stand van Esdec kun je alvast een kijkje nemen, voordat ie later in het jaar online beschikbaar komt.”

Wie: Solarstell
Waar: Stand B3

Solarstell pakte tijdens de vorige editie flink uit met een sushibar. Ieder jaar probeert het bedrijf, dat montagesystemen uitbrengt en continu innoveert, iets gaafs te organiseren binnen hun stand, vertelt Sonja Assen. Dit jaar wordt de focus echter volledig op de producten gelegd. “Vanwege alle geldige maatregelen willen we de stand een doorstroomlocatie houden. Wel gaan we maar liefst vier nieuwe producten tonen tijdens de beurs, dus een bezoekje aan de stand is zeker de moeite waard!”

Wie: Sunbeam
Waar: Stand D8

Sunbeam heeft de laatste tijd hard gewerkt aan het verkrijgen van certificatie dat het bedrijf klimaatneutraal is. Brecht van der Laan, product and sustainability manager, vertelt enthousiast over het traject. “Op de beurs gaan we hier van alles over vertellen. Voor ons is het nu een unique selling point, maar eigenlijk hoop ik dat veel meer bedrijven hier aandacht aan besteden.”

Wie: Solar365
Waar: Stand G10

Ook Solar365 is van de partij op de beurs! Onze journalisten zijn alle dagen hard aan het werk om toffe verhalen te verzamelen voor op de websites. Iedereen is van harte welkom om een bezoekje te brengen aan onze stand, waar de koffie warm staat en de borrel koud.

Tickets en meer informatie over Solar Solutions International vind je op de website.