Zware aardbeving treft Chinese PV-provincie Sichuan

05.09.2022 Jan de Wit

Zware aardbeving treft Chinese PV-provincie Sichuan
©Sichuan Yongxiang Co., Ltd. PV-fabriek

In de Chinese provincie Sichuan heeft een zware aardbeving met een kracht van 6,8 op de schaal van Richter plaatsgevonden, dat meldt Al Jazeera. De aardbeving trof onder andere de provinciale hoofdstad Chengdu waarbij de Chinese staatsmedia al 46 doden heeft gemeld. Ook voor de zonne-energiesector gaat dit gevolgen hebben, verschillende grote PV-fabrikanten hebben fabrieken staan in de provincie.

De aardbeving in de Chinese provincie Sichuan vond maandag rond 1 uur 's middags lokale tijd plaats. Minstens 46 doden zijn al door de Chinese staatsmedia gemeld.

Het epicentrum was in Luding, een stad in de bergen ongeveer 226 kilometer ten zuidwesten van de provinciale hoofdstad Chengdu. Er is nog geen schade gemeld aan dam- en waterkrachtcentrales binnen een straal van 50 kilometer van het epicentrum.

Hoewel er regelmatig aardbevingen voorkomen in het gebied was dit de zwaarste sinds augustus 2017, toen een aardbeving met een kracht van 7,0 plaatsvond. Volgens de Chinese staatstelevisie wonen er in totaal 39.000 mensen binnen 20 kilometer van het epicentrum en 1,55 miljoen binnen 100 kilometer. De beving zou ook zijn gevoeld in de provincies Yunnan, Shaanxi en Guizhou, honderden kilometers verderop.

In de provincie Sichuan zijn verschillende grote zonnepanelenfabrikanten gevestigd. Het zou onder andere gaan om fabrieken van Tongwei, Jinko Solar, GCL System Integration, Tonge Solar, Qingdao Gaoce Technology, Beijing Express, Shuangliang Solar-Tech en Yingfa Solar.