ABB en Shell gaan samen aan laadinfrastructuur werken

13.05.2022 Jan de Wit

ABB en Shell gaan samen aan laadinfrastructuur werken
ABB E-mobility

ABB E-mobility en Shell hebben een zogeheten wereldwijde raamovereenkomst (GFA) gesloten waarin ABB de volledige portfolio van laadoplossingen gaat leveren. 'S werelds snelste alles-in-één oplader voor elektrische auto's, de Terra 360, zal hier een onderdeel van gaan uitmaken.

Met de onlangs gesloten samenwerking hoopt Shell meer vaart te kunnen zetten achter zijn ambitie om over meer dan 500.000 laadpunten wereldwijd te beschikken tegen 2025 en 2,5 miljoen tegen 2030. Ook zeggen beide partijen verder te willen werken aan de laadsnelheid.

“In lijn met onze wederzijdse betrokkenheid bij het ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap, innoveren zowel ABB als Shell om vooruitgang in e-mobility te stimuleren. Sinds 2019 werken we samen aan de uitrol van openbare laadinfrastructuur en deze laatste overeenkomst tilt die samenwerking naar een hoger niveau”, aldus Frank Muehlon, CEO van ABB E-mobility.

Lees ook: ABB maakt laden van EV binnen een kwartier mogelijk

Aan een Terra 360 van ABB kunnen tot vier elektrische auto’s tegelijk laden op een maximale output van 360 kilowatt. Een EV kan met de laadpaal van ABB in minder dan drie minuten genoeg opladen voor een range van 100 kilometer en volledig laden binnen een kwartier.

“Overheden wereldwijd geven de voorkeur aan elektrische auto’s en laadnetwerken om klimaatverandering tegen te gaan. De vraag naar praktische en snelle laadstations is daardoor groter dan ooit. De Terra 360 is de sleutel om de internationale integratie van elektrische mobiliteit te versnellen”, zei Muehlon destijds.