PowerField haalt een half miljard euro aan investeringen binnen

01.02.2023 Jan de Wit

PowerField haalt een half miljard euro aan investeringen binnen
©PowerField

De 500 miljoen euro aan investeringen die PowerField heeft binnengehaald wil het gaan gebruiken voor een aanzienlijke schaalvergroting en de ontwikkeling van zijn eigen duurzaamheidsambities. Dit moet samenkomen in de ontwikkeling van zijn platform waarop zonneparken, laadstations voor elektrische auto’s en batterijen te krijgen zijn.

De afgelopen jaren zijn PowerField en dochteronderneming PowerGo in flink tempo doorgegroeid. Zo installeerden zij inmiddels bijna 300 megawattpiek aan zonprojecten in Nederland en ruim 650 laadpunten in Europa.

“We willen de grootste virtual power plant van Europa bouwen, waarbinnen wij zonne-energie combineren met opslag in batterijen en laadfaciliteiten voor elektrische auto’s”, aldus Jean-Louis Bertholet, CEO van PowerField.

“We zijn trots dat zowel EIG als LBBW zich bij ons hebben aangesloten en dat we twee partners hebben gevonden die onze ambities ondersteunen en ons willen helpen om de duurzame energietransitie tot stand te brengen.”

Om Europees meer en sneller laadpunten te installeren, bundelden PowerGo en Spirii een jaar geleden de krachten. In Nederland is Jumbo de bekendste afnemer van de laadpunten.