REC Group lanceert vierde generatie van meervoudig bekroonde TwinPeak-zonnepaneel

19 mei 2021

REC Group lanceert vierde generatie van meervoudig bekroonde TwinPeak-zonnepaneel

München, Duitsland, 19 mei 2021 – REC Group, een internationaal baanbrekend zonnepanelen- bedrijf met hoofdkantoor in Noorwegen, kondigt de lancering aan van de REC TwinPeak 4 Series. Dit is de vierde generatie van de hoogwaardige bekroonde zonnepanelen voor residentiële en commerciële dakinstallaties. De nieuwste REC TwinPeak heeft een nieuwe celstructuur en een hoger vermogen dan zijn voorganger. Net als alle REC-panelen komt het in aanmerking voor het uitgebreide REC ProTrust Warranty-pakket. De REC TwinPeak 4 Series gaat in mei 2021 in productie en kan vanaf juli/augustus worden geleverd.

De nieuwe REC TwinPeak 4 verbetert de sterke punten die het succes van de TwinPeak-familie hebben gemaakt, waaronder het baanbrekende Twin Design van REC dat sinds de introductie in 2014 al meerdere prijzen heeft gewonnen. De REC TwinPeak 4 Series is verkrijgbaar met zowel een witte als een zwarte backsheet, heeft een nieuw ontworpen celstructuur, een multibusbarverbinding en een verbeterd nominaal vermogen van maar liefst 375 wattpiek geassembleerd in 120 mono p-type kristallijne half-cut-cellen. Met hetzelfde frame van 30 mm en de supportbars die met de REC N-Peak- en REC Alpha-zonnepanelen hun waarde al hebben bewezen, is de nieuwste REC TwinPeak nu bestand tegen hogere belastingen van +7000 Pa. Hierdoor biedt het zonnepaneel de beste prestaties in zijn klasse in moeilijke omstandigheden.

Cemil Seber, Vice President Global Marketing & Product Management bij REC Group geeft meer uitleg: “De REC TwinPeak 4 toont de meest recente vooruitgang in technologie en prestaties voor onze TwinPeak-familie en versterkt het gehele REC Group-portfolio door meer opties aan te bieden aan onze installateurs, of het nu om woonhuizen of commerciële en industriële gebouwen gaat.”

De eerste REC TwinPeak-generatie, die in 2014 werd gelanceerd, was het eerste product met REC’s gepatenteerde split cell- en split junction box-technologie dat de prestigieuze Intersolar Award 2015 won. Elke opeenvolgende generatie heeft de lat weer wat hoger gelegd, waardoor REC TwinPeak-zonnepanelen terecht een zeer populaire keuze zijn geworden voor zowel commerciële als residentiële dakinstallaties.

De REC TwinPeak 4 Series komt in aanmerking voor het uitgebreide REC ProTrust Warranty-pakket – inclusief 25 jaar garantie op het product, de prestaties en het geleverde werk. Bovendien wordt het nieuwe zonnepaneel geleverd met een verbeterde vermogensgarantie met een maximale vermogensafname in het eerste jaar van slechts 2 procent en 0,5 procent per jaar daarna tot jaar 25, dit maakt de REC TwinPeak 4-serie een nog aantrekkelijkere keuze.

Over REC Group

REC Group is een internationale pionier in zonne-energie die consumenten van schone, betaalbare zonne-energie wil voorzien door middel van hoogwaardige zonnepanelen met een toonaangevende vermogensdichtheid. REC heeft als motto ‘Solar’s Most Trusted’ en staat bekend om zijn gepatenteerde innovaties en meervoudig bekroonde producten met betrouwbare prestaties op lange termijn. Een geavanceerde en zeer efficiëntie productie volgens industrie 4.0-methoden vormt de kern van REC’s grote betrouwbaarheid. REC, dat in 1996 werd opgericht in Noorwegen, heeft altijd gestreefd naar een kleine ecologische voetafdruk in zijn zonnematerialen en -panelen. REC heeft zijn hoofdkantoor in Noorwegen, met een operationeel hoofdkantoor in Singapore en regionale kantoren in Noord-Amerika, Europa en Azië-Pacific.

 

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Katrin Anderl
Marketing Manager EMEA

Tel.: +49 89 44 23 85-990
E-mail: katrin.anderl@recgroup.com

 

REC Solar EMEA GmbH

Balanstraße 71 a

81541 München, Duitsland

Managing Director: Cemil Seber

Hof van Registratie: Munich HRB 180306

Btw-nr.: DE266243545

Dit artikel is 19 mei 2021 geplaatst door: REC Solar EMEA GmbH