Sunbeam komt met oplossing voor grote zonnepanelen

10 maart 2021

Sunbeam komt met oplossing voor grote zonnepanelen

Zonnepanelen zijn de laatste tijd in formaat toegenomen, dit vraagt om nieuwe oplossingen voor de draagconstructie. Sunbeam heeft het bereik van het bestaande Sunbeam Nova systeem vergroot en maakt daarmee makkelijke plaatsing van grote panelen mogelijk. 

Om in te springen op de toenemende vraag naar oplossingen voor het plaatsen van steeds groter wordende panelen is het bestaande Sunbeam Nova systeem uitgebreid. Zo blijven alle voordelen van het Nova systeem behouden waarbij kwaliteit en gebruiksgemak voorop staan. Nova is hiermee nog steeds het snelst te plaatsen systeem. 

Oost-west opstelling: Keuze uit landscape- of portrait 
Nieuw voor Sunbeam Nova is dat de grotere panelen in een landscape- of in een portrait-opstelling geplaatst kunnen worden. Het systeem is geschikt voor panelen met een maximale lengte van 2388 mm en een maximale breedte van 1155 mm. Met Sunbeam Nova is het mogelijk om panelen zowel op de korte als op de lange zijde in te klemmen, waarmee altijd aan de gestelde eisen van paneelfabrikanten voldaan kan worden. De calculatie van projecten met grote panelen wordt uit handen genomen door de engineers van Sunbeam. De installateur levert de informatie aan en Sunbeam verzorgt een ontwerp.

Voor de installateur blijft het plaatsen van Sunbeam Nova hetzelfde, ongeacht het formaat van de panelen. Ook bij de grotere panelen kan gebruik worden gemaakt van dezelfde tools en universele klemmen. Bij plaatsing op de draagconstructie worden de panelen direct geaard middels potentiaal vereffening conform NEN 1010. Naast deze standaard voordelen weten veel installateurs niet dat het mogelijk is om Sunbeam Nova vast te plaatsen en de panelen pas in een later stadium te installeren. Dit heeft in de praktijk veel voordelen.

Over Sunbeam
De montage van zonnepanelen kan beter, makkelijker en sneller. Dat was de kerngedachte achter de oprichting van Sunbeam in 2011 door Marco Jansen en Peter Wieriks, samen goed voor tientallen jaren ervaring in innovatie, productmanagement en realisatie van duurzame energieoplossingen, waaronder montagesystemen voor zonnepanelen. Bij alle oplossingen en keuzes wordt gekeken vanuit het perspectief van de installateur: degene die uiteindelijk het dak op moet. Die aanpak heeft geleid tot een bedrijf met een duidelijk duurzame visie, een solide financiële positie en een toenemend aantal tevreden klanten. Vanaf de oprichting wordt gewerkt met Nederlandse fabrikanten en assemblage in sociale werkvoorzieningen. De eigen bedrijfsvoering is bovendien 100% klimaatneutraal. Voor meer informatie zie www.sunbeam.solar.

Dit artikel is 10 maart 2021 geplaatst door: Sunbeam