Sunbeam Luna: dé duurzame innovatie voor montage van zonnepanelen op schuine daken

8 juni 2022

Sunbeam Luna: dé duurzame innovatie voor montage van zonnepanelen op schuine daken

Sunbeam Solar Mounting, toonaangevend op de Nederlandse markt als het gaat om montagesystemen voor zonnepanelen, heeft nu ook een systeem voor schuine daken op de markt gebracht. Sunbeam Luna onderscheidt zich door montagegemak en een duurzame productiemethode, passend bij de klimaatdoelstellingen waaraan zonne-energie een belangrijke bijdrage levert. Sunbeam stond al hoog aangeschreven dankzij Sunbeam Nova, het innovatieve montagesysteem voor zonnepanelen op platte daken.

Sunbeam Luna is het eerste montagesysteem voor zonnepanelen dat 100% CO2-neutraal is. “Eigenlijk is dat heel logisch: wie kiest voor duurzame energie, kiest óók voor een duurzaam montagesysteem”, vindt Peter Deege, CEO van Sunbeam. “De duurzaamheid van het nieuwe systeem wordt onderbouwd door het CO2-neutrale keurmerk van de Climate Neutral Group dat Sunbeam inmiddels voor Luna heeft behaald. Daarmee is Sunbeam uniek op de Nederlandse markt.”

Met drie onderdelen het dak op
Als het gaat om montagegemak, heeft Sunbeam goed geluisterd naar de ervaringen van monteurs die dagelijks aan het werk zijn op een schuin dak, vertelt Jasper Beekmann, product development manager bij Sunbeam. “We hebben Luna zo ontwikkeld dat het systeem met een minimale hoeveelheid aan hoogwaardig materiaal een maximale ondersteuning biedt. Dankzij de voorgemonteerde schroeven in het profiel en de klemmen hoeft een monteur maar met drie onderdelen het dak op.”

In één keer uit te lijnen
Eenmaal op het dak hebben monteurs opnieuw baat bij het slimme ontwerp van Luna. “Ze kunnen met Luna zowel het veld als de panelen in één keer uitlijnen”, legt Beekmann uit. “Daardoor zijn ze sneller klaar met hun installatie en kunnen ze hun werk in één keer goed. Ook hun klanten profiteren daar weer van.”

Directe potentiaalvereffening
Sunbeam Luna is daarnaast volledig elektrisch geleidend. “Door de geïntegreerde potentiaalvereffening in de klemmen is elk zonnepaneel bij het plaatsen elektrisch verbonden met de constructie”, aldus Beekmann. “Vóór het plaatsen van de panelen kunnen monteurs de vereffening al aan aarde leggen.“

Geïntegreerd kabelmanagement
Tot slot is Sunbeam Luna standaard voorzien van kabelklemmen. Zo kunnen monteurs de kabels eenvoudig scheiden en ze niet per ongeluk beschadigen aan scherpe randen. “Zonder extra moeite, nooit meer kapotte kabels”, concluderen Deege en Beekmann namens Sunbeam over het nieuwe montagesysteem voor schuine daken.

Dit artikel is 8 juni 2022 geplaatst door: Sunbeam