Energieverbruik van gebouwen bepalen met een game

04.04.2024 Sjoerd Rispens

Energieverbruik van gebouwen bepalen met een game
©RVO

Met de Energie Bespaar Game voor Gebouwen kan je het energieverbruik van de gebouwen in het spel bepalen en zelf ook ambities formuleren voor de energietransitie. De game werkt met zogeheten ‘runs’ en sluit op 19 april plaats.

'Gamified leren', dat is de noemer waar het spel onder valt. Het spel is bedoeld voor iedereen die werkt met of in utiliteitsgebouwen. Gedurende een periode van zes weken ga je met je team zes verschillende challenges aan. Daarin leer je niet alleen waarom, maar vooral hoe je het beste kunt besparen. Door het energieverbruik van je gebouw te meten kan je ook uitrekenen of en hoe dit in verhouding staat tot het Klimaatakkoord van Parijs. 

Deelnemers gaan concreet aan de slag om binnen hun gebouw besparende maatregelen te nemen en om zich voor te bereiden op structurele verbeteringen. De Game start met een gezamenlijke online Kick-off meeting. Vanaf dat moment krijgen deelnemers zes weken lang elke week een mail met de nieuwe Weekchallenge. In de Challenge doe je kennis op via Quizvragen en pas je kennis direct toe in acties waarmee je werkt je aan je eigen gebouw. Hierna kennen deelnemers de wetgeving waar ze aan moeten voldoen veel beter, waar ze kunnen beginnen en kunnen ze beter voorbereid om de tafel met een energieadviseur.