Overname failliete Solar Groep Twente

16.08.2022 Kenneth Nwosu

Overname failliete Solar Groep Twente

Een groep investeerders heeft het failliet verklaarde Solar Groep Twente overgenomen.

De groep investeerders heeft zich bij de curator gemeld van het bedrijf in zonnepanelen waarover een maand eerder het bankroet werd uitgesproken. Het bedrijf zal doorgaan onder de naam Zolarius, zo meldt RTV Oost. De activiteiten zouden per september worden hervat.

Overname
Interim-directeur Marcel Ooging kan nog niet uitweiden over wie de investeerders zijn en wat de hoogte is van de overnamesom.

De sterk gestegen prijzen voor materialen en transport en steeds langer wordende levertijden leiden tot afnemende marges en waren oorzaak van de financiële problemen. De negatieve spiraal werd ingezet per medio 2020.

Het bedrijf kende een snelle groei over de periode van 2017 tot 2020, maar ging uiteindelijk gebukt onder het eigen succes.

Reorganisaties en gedupeerde klanten
In 2020 bracht een reorganisatie het voormalige aantal van veertig medewerkers flink terug. Dit bracht een verhoogd ziekteverzuim mee, onrust op de werkvloer en een leegloop van medewerkers. Dit resulteerde in achttien resterende medewerkers op het moment van uitspreken van het faillissement. Hiervan zullen vier medewerkers overgaan naar Zolarius.

Klanten die reeds een aanbetaling gedaan hebben, maar door het faillissement geen zonnepanelen geleverd kregen, kunnen zich als crediteur melden bij de curator. De totale schuldenlast bedraagt bijna 3,5 ton verdeeld over 39 crediteuren.

De orderportefeuille was nog gevuld met een waarde van bijna twee miljoen euro. Van die orders wordt nu bekeken of de offerte moet worden aangepast, waarop klanten kunnen aangeven of ze deze nog willen accepteren.