Zonnemarkt Groep uit Almere neemt Zoetermeerse installateur Innodura over

18.09.2023 Brendan Hadden

Zonnemarkt Groep uit Almere neemt Zoetermeerse installateur Innodura over

Zonnemarkt Groep, een Almeerse installateur, heeft concurrent Innodura uit Zoetermeer overgenomen, meldt het FD. Volgens het FD is Innodura goed voor een jaaromzet van 10 miljoen euro, die hiermee in handen komt van de de Zonnemarkt Groep en haar Belgische moederbedrijf Green & Durable Group.

Met de overname van Innodura hoopt Zonnemarkt Groep haar positie in de Randstad te versterken, volgens het FD. In mei werd al het Groningse installatiebedrijf AP Solar overgenomen, en het uiteindelijke doel is om Zonnemarkt te laten groeien tot een top 3-speler in de keten van duurzame energie in de Benelux.

Zonnemarkt Groep kwam begin dit jaar in handen van het Belgische Green & Durable Group. Green & Durable Group is eveneens een zonnepaneleninstallateur en het FD schrijft dat het daarmee in België en Nederland een geconsolideerde omzet van 350 miljoen euro heeft. Het plaatst zo rond de 25.000 installaties op jaarbasis.

Gerben Wolf, directeur van Green & Durable Group Nederland, meldt in een persbericht aan Energeia dat meer overnames zullen volgen: “Om onze marktpositie verder te versterken, blijven we op zoek blijft naar getalenteerde ondernemers (...). We bieden bedrijven backoffice ondersteuning op het gebied van HR, marketing, IT en finance. Hierdoor kunnen bedrijven zich blijven focussen op hun kerncompetenties.”