Esdec en Chapter slaan de handen ineen

26 maart 2024

Esdec en Chapter slaan de handen ineen

Esdec en Chapter hechten veel waarde aan het optimaliseren van het kennisniveau in de solarsector. Beide partijen onderschrijven het belang dat er zoveel mogelijk deskundige installateurs in de markt moeten zijn om te blijven bouwen aan een duurzame toekomst. De samenwerking heeft geresulteerd in een geïntegreerd trainingsaanbod dat hybride ontsloten wordt via het trainingsplatform van Chapter en het vandaag gelanceerde online portal MyEsdec.

Vanuit Esdec’s ambitie om solar professionals optimaal te faciliteren, investeert het bedrijf veel in producttrainingen, webinars en e-learnings. Met slechts één account hebben gebruikers van MyEsdec toegang tot dit trainingsaanbod. De krachtenbundeling met Chapter, een gerenommeerd trainingsplatform voor duurzame installateurs, betekent in de praktijk dat Esdec’s producten in een aantal vakinhoudelijke e-learnings uitgangspunt zijn. Andersom zijn de bestaande producttrainingen van Esdec nu ook opgenomen in het Chapter-platform.

Hybride trainingen ontsluiten

“Als onderdeel van Enstall is Esdec trots dat we ons op deze manier met Chapter inzetten voor de uitbreiding van gecertificeerde solar-installateurs”, vertelt Gittan Heijkoop, Marketing Director Europe. “Het maakt het voor hen een stukje makkelijker om aan de eisen van de InstallQ-certificering te voldoen, de nieuwe norm die iedere installateur nodig heeft om te mogen werken. MyEsdec is de perfecte omgeving om deze hybride trainingen te ontsluiten. Hierbij kijken we verder dan alleen Nederland, want achter de schermen werken we hard aan het uitrollen dit programma in Europa. Alles vanuit de overtuiging dat goed getrainde installateurs bijdragen aan een optimale PV-installatie.”

Positieve bijdrage aan kwaliteit en veiligheid

Rutger Laman Trip, Operationeel Directeur Chapter, onderschrijft die overtuiging. “Bovendien geloven wij dat fabrikanten in de sector een belangrijke verantwoordelijkheid dragen om de capaciteit, kwaliteit en veiligheid in de markt te verbeteren om daarmee de energietransitie te versnellen. Het is erg gaaf dat Enstall hier een leidende rol in pakt en op schaal de installateur hiermee wil bedienen. Zelf zijn wij bij Chapter gefocust op grotere bedrijven (vanaf ca. 10-20 medewerkers) zoals New Energy Systems en Zonnemarkt. Deze samenwerking maakt het nu ook mogelijk voor individuele installateurs en kleinere bedrijven om via Enstall het platform aan te kopen. Daarmee leveren we nu ook voor dit deel van de markt een positieve bijdrage aan kwaliteit en veiligheid.”

Over MyEsdec

MyEsdec is hét online portal dat ondersteuning biedt in elke stap van het installatieproces; van planning tot de afronding van het project en alles wat onderweg op het pad van de solar professional komt. Met slechts één account hebben gebruikers eenvoudig toegang tot bestaande tools, zoals de Esdec Calculator en de Esdec Academy, en binnenkort ook de nieuwe app Esdec OnSite. Esdec zet zich voortdurend in om solar professionals op alle fronten optimaal te faciliteren met als doel om het dagelijks werk zo efficiënt mogelijk te maken.

Over Chapter

Het online trainingsplatform van Chapter is ontwikkeld om duurzame installateurs te helpen met professionaliseren, onder andere door de productiviteit van installatieteams te verhogen. Het draagt ook bij aan de verbetering van kwaliteit en veiligheid van de installaties. Chapter is onderdeel van het primaire proces waarin is gekozen voor micro-leren, een methodiek die vakmensen stimuleert om zichzelf waar en wanneer ze willen te (blijven) trainen. Dat doen zij met een hybride Toolbox-ritme (nodig voor de VCA-certificering), instructievideo’s voor tijdens de klus en formele leerlijnen die op een leuke en laagdrempelige manier ontwikkeling en certificering mogelijk maken. Allemaal inclusief PV-specifieke content, ontwikkeld samen met vakexperts zoals Bart van de Bosch en Evert Kuiken.

Voor media-aanvragen graag contact opnemen met Gittan Heijkoop (+31 6 14 72 76 63)

Dit artikel is 26 maart 2024 geplaatst door: Esdec