EWS op Solar Solutions 2023 in Düsseldorf: Alle verwachtingen overtroffen

5 december 2023

EWS op Solar Solutions 2023 in Düsseldorf: Alle verwachtingen overtroffen

Met de Solar Solutions 2023 in Düsseldorf is de laatste PV-beurs van het jaar achter de rug. Het team EWS, onder leiding van Managing Director Kai Lippert en zijn zoon Paul Dahm, die het evenement dit jaar als sponsor ondersteunde, kijkt er zeer positief op terug.

Er kwamen aanzienlijk meer bezoekers dan verwacht naar het expositiecentrum in de hoofdstad van de deelstaat Noordrijn-Westfalen, zelfs meer dan vorig jaar. En na de première van vorig jaar, overtrof de beurs dit jaar ook het aantal exposanten en de hoeveelheid expositieruimte.

De aantrekkelijke mix van exposanten, bestaande uit bekende groothandelaren en veel gerenommeerde fabrikanten, bood vakmensen en detailhandelaren een uitstekende gelegenheid om uitgebreid informatie in te winnen. Dankzij de consequente nadruk op zonne-energie en de branche specifieke combinatie was de focus aanzienlijk duidelijker vergeleken met internationaal georiënteerde beurzen die verschillende thematische zwaartepunten hebben.

"Het aantal en de kwaliteit van de gesprekken op onze stand overtrof onze verwachtingen," zegt Paul Dahm. "Naast de vele goede gesprekken met bestaande klanten waren we vooral blij met het grote aantal nieuwe klanten dat de presentaties bijwoonde of onze stand bezocht om meer te weten te komen."

De focus lag op de nieuwste productontwikkelingen van onze leveranciers, maar ook op onze gratis online tools, waarmee onze klanten veel tijd kunnen besparen in alle dagelijkse bedrijfsprocessen en hun zakelijk succes zonder enige moeite kunnen vergroten.

EWS Managing Director en oprichter van het bedrijf Kai Lippert voegt hieraan toe: "Dankzij het gestroomlijnde evenementconcept heeft deze Solar Solution zich absoluut bewezen als een beurs voor PV-professionals. Onze klantenadviseurs hadden continue veel te doen en na twee beursdagen hebben we meer gespreksnotities verzameld dan op vergelijkbare beurzen over drie dagen. Ook het doelgroepgerichte lezingenprogramma werd bijzonder goed ontvangen. Alle stoelen waren altijd bezet voor onze presentaties."

Zowel bezoekers als exposanten waardeerden de goede bereikbaarheid en verbeterde logistiek voor deze beurs. Installatiebedrijven uit een straal tot 500 kilometer, zelfs uit buurlanden, grepen de tweede editie van Solar Solutions in Düsseldorf aan voor een flits bezoek.

In 2024 wordt het succesvolle format naar een andere locatie verplaatst: naast Amsterdam, Kortrijk (België) en Düsseldorf zal er van 17 tot en met 18 april 2024 voor het eerst ook een Solar Solution als toonaangevende PV-vakbeurs in Bremen plaatsvinden. Wij van EWS kijken nu al uit naar deze première.

Link: Korte video met impressies van Solar Solutions Düsseldorf 2023 

Dit artikel is 5 december 2023 geplaatst door: EWS GmbH & Co. KG