FlatFix Wave Plus nu ook voor bredere panelen

8 juli 2021

FlatFix Wave Plus nu ook voor bredere panelen

Vanaf vandaag, 8 juli, verandert Esdec de naam van FlatFix Wave in FlatFix Wave Plus. De reden voor de naamswijziging is dat we in de nabije toekomst verschillende configuraties van het FlatFix Wave-systeem willen ontwikkelen, gebaseerd op de kernelementen van Wave (geassembleerde module, gereedschaploos spannen, high-compliance features).

BREDERE PANELEN
De huidige configuratie van het systeem en zijn componenten blijft hetzelfde. Met de naamsverandering hebben we echter wel een aantal nieuwe componenten toegevoegd die de montage van nog bredere panelen met FlatFix Wave Plus mogelijk maken. Zonnepanelen worden immers niet alleen langer, maar ook breder.

  • Met een langere duale module kun je nu panelen tot 1149 mm breed monteren. Concreet betekent dit dat er naast de huidige lengte van de unit per 8 juli een nieuwe duale module (ongeveer 6 cm toegevoegd aan elke kant van de duale module) beschikbaar is.
  • De lengte van de panelen (tot 2500 mm) is geen probleem aangezien twee basismodules elk paneel ondersteunen voor maximale ondersteuning. . Stabilisatoren die voor de stijfheid van het systeem zorgen, zijn nu ook verkrijgbaar in twee extra lengtes. De winddeflectorkit is ook aangepast voor deze langere dubbele eenheid.

CALCULATOR
Het is nog niet mogelijk om een volledige projectberekening te doen met bredere panelen in de Esdec calculator. Wanneer je nu een breed paneel (1070 mm en groter) selecteert in de calculator, word je doorverwezen naar onze afdeling projectengineering voor ondersteuning. Onze experts staan voor je klaar en berekenen je gehele project inclusief ballastplan.

Dit artikel is 8 juli 2021 geplaatst door: Esdec