Hopewind drijft grootste autonome PV-project voor woestijnbeheersing in China aan

6 juni 2024

Hopewind drijft grootste autonome PV-project voor woestijnbeheersing in China aan

Hopewind heeft aanzienlijk bijgedragen aan de bouw van China's grootste op zichzelf staande fotovoltaïsche (PV) project voor woestijnbeheersing. Dit 2GW-project, gelegen in de Kubuqi-woestijn, Mengxi Base, is baanbrekend qua omvang en impact.

Projectbetekenis

Het Kubuqi-woestijnproject is van cruciaal belang voor het verbeteren van de ecologische omgeving van het "Jiziwan"-bekken van de Gele Rivier en de Kubuqi-woestijn. Het schept een waardevol precedent voor de toepassing van PV-zandbestrijdingstechnologie in woestijngebieden. Met een geïnstalleerd vermogen van 2 GW heeft het project tot doel 6.667 hectare woestijn te rehabiliteren en te beheersen, waardoor het jaarlijkse zandtransport naar de Gele Rivier met ongeveer 2 miljoen ton wordt verminderd.

Milieu- en economische voordelen

Dit project zal naar verwachting jaarlijks gemiddeld 4,1 miljard kWh opwekken, waardoor jaarlijks ongeveer 1,23 miljoen ton standaardsteenkool wordt bespaard en de CO2-uitstoot met ongeveer 3,19 miljoen ton wordt verminderd. Bovendien worden onder de PV-panelen voeder- en geneeskrachtige planten verbouwd en wordt vee zoals kippen en schapen gefokt. De panelen helpen licht en wind tegen te houden, het land af te koelen, de waterverdamping te verminderen en de bodemvochtigheid te verhogen, waardoor een duurzame habitat ontstaat voor zowel vegetatie als dieren.

Technologische vooruitgang

Het project maakt gebruik van 5.604 sets Hopewind-omvormers en 6 sets Statische Var-generatoren (SVG's). De HSHV350K van Hopewind, 's werelds krachtigste stringomvormer met een maximaal vermogen van 385 kW, demonstreert uitzonderlijke prestaties, zelfs in barre klimatologische omstandigheden. De omvormer werkt efficiënt bij temperaturen tot 45°C zonder derating, dankzij de IP66-beschermingsgraad. Het heeft ook een lage kortsluitverhouding (SCR) van 1,03, wat wijst op een uitstekend aanpassingsvermogen aan zwakke elektriciteitsnetten. Veiligheidsvoorzieningen omvatten AFCI, AC/DC-terminaltemperatuurdetectie, zeer nauwkeurige stringdetectie, intelligente IV-curvescans en DC intelligente uitschakeling, die allemaal de operationele efficiëntie en het onderhoudsgemak verbeteren.

Verbeterde stabiliteit en efficiëntie

Naast de levering van alle fotovoltaïsche omvormers, leverde Hopewind ook zes sets 35kV direct gemonteerde, watergekoelde SVG's voor binnenshuis om de operationele stabiliteit en efficiëntie van de stationapparatuur te verbeteren.

Het transformeren van de woestijn

De Kubuqi-woestijn, ooit bekend als de 'Zee van de Dood', is getransformeerd in een levendige energieoase, die duizenden huishoudens verlicht als de avond valt.

De betrokkenheid van Hopewind bij dit baanbrekende project onderstreept haar inzet voor technologische innovatie en duurzaamheid, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor toekomstige vooruitgang op het gebied van woestijnbeheersing en hernieuwbare energie.

Dit artikel is 6 juni 2024 geplaatst door: Hopewind Electric