REC Group blijft de pionier in zonne-energie met de nieuwe generatie REC Alpha-zonnepanelen

3 mei 2021

REC Group blijft de pionier in  zonne-energie  met de  nieuwe generatie REC Alpha-zonnepanelen

Dankzij een innovatieve gapless celindeling haalt de nieuwe REC Alpha Pure Black een vermogen van 405 Wp. Daarnaast heeft het paneel  een elegant uiterlijk en is loodvrij  conform de RoHS-richlijnen.

München, Duitsland, 3, Mai 2021 – REC Group, een internationaal bedrijf met hoofdkantoor in Noorwegen en pioneer op het gebied van zonne-energie, kondigt het nieuwe REC Alpha Pure Black-zonnepaneel aan. Met een loodvrije1 productie en een aanzienlijke toename van het vermogen markeert het nieuwe paneel een belangrijke vooruitgang van de meervoudig bekroonde REC Alpha, die in 2019 op de markt werd gebracht. De REC Alpha Pure Black zal in juni 2021 in productie worden genomen in de volledig geautomatiseerde productiefaciliteit van REC in Singapore. De eerste leveringen worden in juli verwacht.

Aanzienlijke toename van het vermogen

Met een van ’s werelds meest geavanceerde celtechnologieën – gapless half-cut-heterojunctiecellen – levert de REC Alpha Pure Black een vermogen tot maar liefst 405 Wp. Met 219 watt per vierkante meter biedt het paneel een van de hoogste vermogensdichtheden op de markt. Hierdoor kunnen particulieren en bedrijven profiteren van een optimaal gebruik van de ruimte en een nog grotere besparing op de energierekening. De REC Alpha Pure Black is gebaseerd op REC’s Twin Design en de gepatenteerde split cell- en split junction box-technologie die al zo populair is gebleken in REC-zonnepanelen, inclusief de originele Alpha-serie.

De nieuwe REC Alpha Pure Black-serie komt in aanmerking voor het premium REC ProTrust-garantiepakket – dat tot 25 jaar dekking biedt op het product, de prestaties en het geleverde werk1– met een gegarandeerd vermogen van minimaal 92 % na jaar 25.. Dankzij een uitzonderlijke temperatuurcoëfficiënt van -0,26 %/°C biedt de REC Alpha Pure Black uitstekende prestaties in zowel milde als warme omstandigheden. Een supersterk frame biedt extra bescherming tegen extreme weersomstandigheden en maakt de REC Alpha bestand tegen een sneeuwbelasting van 7000 Pa.

Loodvrij1 voor een kleinere milieuvoetafdruk

De REC Alpha Pure Black-serie betekent een belangrijke stap voorwaarts op het gebied van duurzaamheid. REC heeft al het lood verwijderd uit alle paneelcomponenten, inclusief celverbindingen, kruisconnectoren en lasverbindingen in de junctionbox. Dit betekent dat het paneel voldoet aan de Europese RoHS-verordening2, die verplicht is voor alle soorten elektrische producten, maar niet voor fotovoltaïsche panelen. Deze innovatie is een bewijs van REC’s voortdurende inzet voor schone zonne-energie, waarbij natuurlijke hulpbronnen worden gespaard, afval wordt verminderd en gevaarlijke of schadelijke componenten worden geëlimineerd.

“De minimale milieuvoetafdruk maakt deel uit van REC’ streven naar maatschappelijk verantwoord ondernemen”, legt Shankar G. Sridhara, Chief Technology Officer bij REC Group, uit. “Zelfs vandaag de dag bevat een zonnepaneel doorgaans een kleine hoeveelheid lood in verhouding tot het totale gewicht. Op grote schaal is het effect hiervan echter aanzienlijk, zeker wanneer zonnepanelen aan het einde van hun levensduur worden gerecycled. Om dit even in perspectief te plaatsen: vorig jaar alleen al werden wereldwijd ongeveer 400 miljoen zonnepanelen geproduceerd. Als we een paar decennia vooruitspringen in de toekomst, zal de productie van 2020 ongeveer 10.000 ton lood aan het ecosysteem toevoegen. Dit betekent dat klanten die voor de REC Alpha Pure Black kiezen, nog meer voor het milieu doen dan alleen schone energie produceren.”

Een sierlijke optie op elk dak

De gapless indeling  maakt efficiënt gebruik van elke millimeter van het paneeloppervlak door de typische ruimte tussen de cellen weg te werken. Deze indeling zonder spleten, in combinatie met een zwarte backsheet, verleent de REC Alpha Pure Black-serie een naadloos uiterlijk. Omdat esthetiek een rol speelt bij zonne-energietoepassingen op daken, maakt het dit loodvrije1 zonnepaneel – samen met het hoge vermogen – een aantrekkelijke keuze voor daken van zowel woningen als bedrijven.

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Katrin Anderl
Marketing Manager EMEA
Tel.: +49 89 44 23 85-990
E-mail: katrin.anderl@recgroup.com

REC Solar EMEA GmbH
Leopoldstraße 175
80804 München, Duitsland
Managing Director: Cemil Seber
Hof van Registratie: Munich HRB 180306
Btw-nr.: DE266243545

 

Over REC Group

REC Group is een internationale pionier in zonne-energie die consumenten van schone, betaalbare zonne-energie wil voorzien door middel van hoogwaardige zonnepanelen met een toonaangevende vermogensdichtheid. REC heeft als motto ‘Solar’s Most Trusted’ en staat bekend om zijn gepatenteerde innovaties en meervoudig bekroonde producten met betrouwbare prestaties op lange termijn. Een geavanceerde en zeer efficiëntie productie volgens industrie 4.0-methoden vormt de kern van REC’s grote betrouwbaarheid. REC, dat in 1996 werd opgericht in Noorwegen, heeft altijd gestreefd naar een kleine ecologische voetafdruk in zijn zonnematerialen en -panelen. REC heeft zijn hoofdkantoor in Noorwegen, met een operationeel hoofdkantoor in Singapore en regionale kantoren in Noord-Amerika, Europa en Azië-Pacific.

Meer informatie is te vinden op recgroup.com en op

1 Subject to conditions

2 Verordening van gevaarlijke stoffen EU 2015/863.

Dit artikel is 3 mei 2021 geplaatst door: REC Solar EMEA GmbH