SolarEdge lanceert nieuwe generatie commerciële 3-fase omvormers

23 september 2020

SolarEdge lanceert nieuwe generatie commerciële 3-fase omvormers

SolarEdge breidt zijn commerciële portfolio in de Benelux uit met de release van 30kW en 33,3kW driefasige omvormers voor het 230V/400V-net, en een 40kW omvormer voor het 480V-net.

De nieuwe omvormers zijn ontworpen om commerciële schaalbaarheid te combineren met installatiegemak. De omvormers zijn ongeveer 25% lichter dan concurrerende omvormers in deze vermogensklasse. Vervangbare overspanningsbeveiliging (een geïntegreerde type 2 DC SPD en optionele toevoegingen van een type 2 AC SPD en RS485 SPD) biedt een verbeterde bescherming tijdens ontladingen en voorkomt de noodzaak om externe beveiliging aan te schaffen en te installeren. De oplossing verlaagt de arbeidskosten, ondersteunt een 3-draads netaansluiting en verlaagt de minimale aardlekbeveiliging per omvormer (<100mA).

De nieuwe 3-fase omvormers die tot 150% overdimensionering ondersteunen, zijn geschikt voor toekomstig gebruik met batterijen en kunnen, zodra beschikbaar, geïntegreerd worden met de commerciële StorEdge©-oplossing. Ter ondersteuning van toekomstige energie-upgrades, zoals de opslag in batterijen, is de oplossing in staat om extra vermogen uit DC-overdimensionering te halen. Energie die normaal gesproken in een AC-gekoppelde oplossing verloren zou gaan, wordt omgeleid naar een batterij voor het optimaliseren van het eigen verbruik.

 

Dit artikel is 23 september 2020 geplaatst door: SolarEdge Technologies (Holland) B.V.